Αντικειμενικές: Σε ποιες περιοχές θα αυξηθούν οι τιμές ζώνης και οι φόροι

Σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας όπως το Παγκράτι, τα Εξάρχεια, το Κολωνάκι, το Σύνταγμα, οι Αμπελόκηποι, σε λαϊκές γειτονιές της Νίκαιας, του Κερατσινίου και του Κορυδαλλού, στο παραλιακό μέτωπο του Λεκανοπεδίου αλλά και σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης και στα νησιά των Κυκλάδων αναμένεται

να χτυπήσει το νέο κύμα αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. Ενα κύμα που θα φέρει περισσότερους φόρους σε εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.

Οι περιοχές στις οποίες η ψαλίδα μεταξύ εμπορικών και αντικειμενικών αξιών παραμένει ανοιχτή είναι και οι «υποψήφιες» για αύξηση των τιμών ζώνης.

Με τον χάρτη της κτηματαγοράς να έχει ανατραπεί λόγω Airbnb και Χρυσής Βίζας και τις τιμές πώλησης των κατοικιών τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου, της Θεσσαλονίκης και των μεγάλων πόλεων της χώρας να έχουν κάνει άλμα, έχει πλέον διαμορφωθεί ένα νέο σκηνικό στην αγορά των ακινήτων. Οι αυξήσεις που καταγράφονται τους τελευταίους μήνες στις τιμές πώλησης των κατοικιών αναμένεται να συμπαρασύρουν προς τα πάνω τις τιμές ζώνης και να βάλουν φωτιά στους φόρους των ακινήτων. Αυτό αναμένεται να συμβεί σε πολλές περιοχές στις οποίες το υπουργείο Οικονομικών κατά την πρώτη αναπροσαρμογή τον περασμένο Ιούνιο είτε κράτησε τις τιμές ζώνης σε χαμηλά επίπεδα είτε δεν τις ακούμπησε καθόλου για να μη βάλει φωτιά στα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ.

-Πότε θα τεθούν σε ισχύ οι νέες τιμές ζώνης που θα προκύψουν από τη δεύτερη αναπροσαρμογή;

-Τι θα ισχύσει για τους 7.000 ξεχασμένους οικισμούς στην Ελλάδα;

-Πώς υπολογίζεται η αξία των κτισμάτων που βρίσκονται εκτός αντικειμενικού συστήματος;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Δευτέρας

Σε ποιες περιοχές θα αυξηθούν οι τιμές ζώνης και οι φόροι

Keywords
Τυχαία Θέματα