Αγγελική Νικολούλη: Οι φορές που βρήκε τον δολοφόνο (και φορούσε κόκκινα)

Πλέον αποτελεί κοινή παραδοχή πως όταν η Αγγελική Νικολούλη φορά κόκκινο χρώμα στην εκπομπή της, τότε γνωρίζει τον δολοφόνο της υπόθεσης που ερευνά στο επεισόδιο.

Η ίδια μάλιστα εμφανίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην εκπομπή της με ένα κόκκινο σακάκι με αποτέλεσμα να στηθεί πάρτι στο Twitter.


Τι συμβαίνει όμως τελικά με το κόκκινο χρώμα; Η Αγγελική Νικολούλη το φοράει επίτηδες για να δείξει στο κοινό ότι γνωρίζει περισσότερα από όσα λέει ή είναι απλά τυχαίο;

Στο «Θάνατος με χείλη κόκκινα» που

κυκλοφόρησε το 2014, η έγκριτη δημοσιογράφος είχε γράψει στην περιγραφή μιας υπόθεσης που παρουσίαζε στο βιβλίο: «Φοράω το άνετο κόκκινο σακάκι και το σκούρο τζιν. Όταν ερευνώ μυστηριώδεις υποθέσεις σαν την αποψινή, προτιμώ το κόκκινο χρώμα, αν και δεν έχω ψάξει τόσα χρόνια το γιατί».

Πάντως, όπως παρουσιάζει το protothema.gr, τα δεδομένα δείχνουν πως τελικά το κόκκινο χρώμα μόνο τυχαίο δεν είναι.

Έξι υποθέσεις μάλιστα το αποδεικνύουν:

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Μία υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο το περασμένο καλοκαίρι. Η Αγγελική Νικολούλη επέλεξε περισσότερο από μία φορά το κόκκινο χρώμα, σε μια υπόθεση που «φώναζε» από πολύ νωρίς, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν αποδείξεις.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, έπαιξε ένα πολύ καλό θέατρο για 37 ημέρες, προσπαθώντας να πείσει τον κόσμο και την αστυνομία που αναζητούσε την αλήθεια για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν, ότι η πολυαγαπημένη του σύζυγός, έπεσε θύμα αδίστακτων ληστών. Η αποκάλυψη της αστυνομίας για τον δράστη του εγκλήματος πάγωσε την ελληνική κοινωνία, ενώ μέσα από τη δικογραφία αποκαλύφθηκε το καλά κρυμμένο μυστικό της νεαρής μητέρας, για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν μέσα στον γάμο της.

Γιώργος Νικολαΐδης και Σούλα Καλαθάκη

Η αποκάλυψη της διπλής δολοφονίας του Γιώργου Νικολαΐδη και της Σούλας Καλαθάκη στις αρχές Απριλίου του 1998, επιβεβαίωσε αυτό που από πολύ νωρίς φοβόταν η αστυνομία, αλλά κυρίως οι συγγενείς τους, ότι οι άνθρωποί τους, οι οποίοι είχαν εξαφανιστεί περίπου τέσσερις μήνες νωρίτερα (στα τέλη Νοεμβρίου του 1997) ήταν νεκροί.

Ήταν η μητέρα της Σούλας, η Καίτη Καλαθάκη που είχε στραφεί για βοήθεια στην Αγγελική Νικολούλη και την εκπομπή «Φως στο τούνελ», αναζητώντας απεγνωσμένα το παιδί της. Η έρευνα της δημοσιογράφου για την υπόθεση κράτησε χρόνια και η μαρτυρία της στο δικαστήριο όταν η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη ήταν καταλυτική. Δεκαεπτά εκπομπές με εντάσεις, αποκαλύψεις, τηλεφωνικές παρεμβάσεις του «εγκεφάλου» του διπλού εγκλήματος που… απαιτούσε να σταματήσει η προβολή των ντοκουμέντων που έφερνε στο φως η επίμονη δημοσιογραφική έρευνα, αλλά ακόμη και απειλές κατά της ζωής της συνέθεσαν το παζλ της εξιχνίασης της δολοφονίας και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη οι δράστες – «παιδιά καλών οικογενειών», όπως έχει επισημάνει η δημοσιογράφος. Όλοι, πλην ενός. Του «Γιατρού» Ηλία Μαζαράκη που καταδικάστηκε ερήμην.

Γιάννης Κυριατζίδης

Ο Γιάννης Κυριατζίδης 34 χρόνων, είχε δολοφονηθεί το 2007 από φίλους του στην περιοχή της Καβάλας, όπου έμενε. Την υπόθεση που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη, έφερε στο φως το «Τούνελ». Τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία, η Αγγελική Νικολούλη αποκάλυψε όλο το παρασκήνιο της υποτιθέμενης εξαφάνισης.

Κωστής Πολύζος

H εξιχνίαση της δολοφονίας του Κωστή Πολύζου από τη μητέρα και τον πατριό του, είχε σοκάρει το πανελλήνιο αλλά και την Αγγελική Νικολούλη, στην εκπομπή της οποίας είχε δώσει συνέντευξη το ζευγάρι των δολοφόνων, αναζητώντας τον άτυχο Κωστή. Ο αδικοχαμένος νέος είχε εξαφανιστεί «μυστηριωδώς» από το σπίτι του τον Φεβρουάριο του 2011 και το πτώμα του βρέθηκε μισοθαμμένο σε χωράφι του πατριού του από έναν κυνηγό, μετά από έξι μήνες. Ως υπεύθυνοι συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν σε δίκη η μητέρα του, Δέσποινα Κουτσέγκου, και ο πατριός του, Χρήστος Ντίος.

Κική Κούσογλου

H ανατριχιαστική υπόθεση της νεαρής Κικής Κούσογλου, παραμένει αξέχαστη εξαιτίας της φρικαλεότητάς της. Το 2005 ο Δάνος Μουρατίδης στραγγάλισε την πρώην κοπέλα του, όταν βρήκε ένα μήνυμα από άλλον άντρα στο κινητό της και προσπάθησε να συγκαλύψει το έγκλημά του, όπως και στην περίπτωση της Καρολάιν, βγαίνοντας ακόμα και στην Αγγελική Νικολούλη. Στη συγκεκριμένη συνέντευξη, δεν υπήρχε κόκκινο σακάκι, μπλούζα ή πουκάμισο, αλλά ένα φουλάρι, που μέχρι σήμερα, όσοι παρακολούθησαν το συγκλονιστικό επεισόδιο, παρατήρησαν πολύ καλά.

Θεόδωρος Ταμπακίδης

Στο Φως στο Τούνελ, αρκούσαν δύο εκπομπές με εξονυχιστική, μεθοδική και αποκαλυπτική έρευνα, για να φωτιστεί η εξαφάνιση του άτυχου επιχειρηματία Θεόδωρου Ταμπακίδη, που αποδείχτηκε ένα άγριο και καλοστημένο έγκλημα. Δράστης και εγκέφαλος του σατανικού σχεδίου, η σύζυγός του με την οποία βρισκόταν σε διάσταση. Την ώρα της σύλληψής της είχε ραντεβού με την Αγγελική Νικολούλη, η οποία βοήθησε τους αστυνομικούς να την πλησιάσουν, αφού η ίδια είχε κλειδαμπαρωθεί στο σπίτι της αδελφής της και δεν άνοιγε σε κανέναν.

Φτάνουμε στο σήμερα και την περιβόητη υπόθεση της Πάτρας με τον θάνατο των τριών παιδιών, με την ιατροδικαστική, δημοσιογραφική και αστυνομική έρευνα να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Δείτε το τρέιλερ για αύριο:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη aggelikinikolouli (@aggelikinikolouliofficial)

Keywords
Τυχαία Θέματα