Αγορά εισιτηρίου μόνο με smartphone – Πώς θα ανοίξουν τα γήπεδα
Μόνο με τη χρήση «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου θα επιτρέπεται από τις 9 Απριλίου η είσοδος στα γήπεδα ποδοσφαίρου! Οι κάτοχοι απλών τηλεφωνικών συσκευών –όπως αυτές που χρησιμοποιούν κυρίως ηλικιωμένοι, μη εξοικειωμένοι με την τεχνολογία– δεν θα μπορούν να εισέρχονται πλέον στα γήπεδα!
Τον ψηφιακό τρόπο με τον οποίο θα εισέρχονται οι πολίτες στα γήπεδα ποδοσφαίρου, παρουσίασε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, στη χθεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου για το θεσμικό πλαίσιο κατά της βίας, με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη.
O κ. Παπαστεργίου διευκρίνισε ότι η αγορά των εισιτηρίων θα γίνεται με τον κλασικό τρόπο (μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας), ωστόσο επισήμανε ότι ο φίλαθλος θα πρέπει να εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας – ΕΜΕΠ (emep.gov.gr) και εκεί θα υπάρχει αναλυτικά η διαδικασία για τον τρόπο της προσθήκης των εισιτηρίων, καθώς επίσης η διαδικασία για τα ανήλικα παιδιά και τους αλλοδαπούς.
Τα βήματα αναλυτικά:
Διαδικασία για έλληνα πολίτη που έχει ήδη την εφαρμογή Wallet:
Ανοίγουμε στο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο το Gov.gr wallet. Πάμε στην ενότητα των εισιτηρίων. Πατάμε το κουμπί της προσθήκης για να εισάγουμε ένα νέο εισιτήριο για την παρακολούθηση ενός αγώνα. Σκανάρουμε το QR Code του εισιτηρίου που ήδη αγοράσαμε ή περνάμε χειροκίνητα τον αριθμό του εισιτηρίου. Το εισιτήριό μας περνάει αμέσως στο ψηφιακό μας πορτοφόλι, στο Gov.gr wallet. Οταν πάμε στο γήπεδο, βλέπουμε το QR Code και το bar Code. Σύντομα θα έρθει το ΝFC. H διαδικασία της εισόδου μέσω της εφαρμογής NFC θα είναι ακόμα πιο ασφαλής, καθώς δεν αντιγράφεται.Πώς προσθέτουμε ανήλικο τέκνο; Για ανηλίκους κάτω από 15 ετών, η διαδικασία είναι αντίστοιχη με αυτή των ενηλίκων, ενώ θα μπορεί κάποιος να δηλώσει ακόμα και το ποιος θα συνοδεύει το παιδί στο γήπεδο. Τα παιδιά άνω των 15 ετών μπορούν να εγγραφούν στο ΕΜΕΠ κανονικά.
Πώς θα μπαίνουν στο γήπεδο οι αλλοδαποί; Η διαδικασία ταυτοποίησης για τους μη έλληνες πολίτες, θα στηρίζεται στην ανάγνωση και ταυτοποίησή τους μέσω του διαβατηρίου τους. Τα διαβατήρια έχουν στο κάτω μέρος τον ειδικό αριθμό, τον φωτογραφίζουμε και η εφαρμογή διαβάζει το τσιπ του διαβατηρίου, αναγνωρίζοντας εάν πρόκειται για έγκυρο διαβατήριο.
«Μαύρη λίστα» οπαδών (black list): Οπως ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για πρώτη φορά θα μπορεί να δημιουργηθεί μια black list, μια «μαύρη λίστα» των ανθρώπων που δεν θα δικαιούνται να εισέλθουν στα γήπεδα. Αν κάποιος δοκιμάσει να εισάγει εισιτήριο, το σύστημα αυτομάτως θα τον «πετάει» έξω.
Τι θα γίνει με τα διαρκείας; «Το συζητάμε με τις ομάδες Super League», είπε ο κ. Παπαστεργίου, προσθέτοντας: «Είναι κάτι που θα πρέπει να οριστικοποιήσουμε στις συζητήσεις μας. Τα διαρκείας μπορούν άμεσα να εισαχθούν στο Gov.gr Wallet, αρκεί οι ομάδες να παρέχουν τη σχετική πληροφορία».
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- «Ξηλώνει» τον… μισό Ολυμπιακό ο Μαρινάκης – Ενημερώθηκαν ήδη 10 ότι φεύγουν
- Καιρός: Έρχονται βροχές με «θερμοκρασίες Απριλίου» - Η πρόγνωση Αρναούτογλου
- Μετά το "μπουρλότο" Βορίδη, το Μαξίμου ξεκαθαρίζει για το ραντεβού Μητσοτάκη με αγρότες
- Δημοσκόπηση Alco: Τρεις οι μονάδες της διαφοράς από την 2η μέχρι την 4η θέση – «Μάχη» ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ
- «Δεν βρίσκω το παιδί μου» – Πως μετέδωσε η ΕΡΤ την τραγωδία στη Θύρα 7 (video)
- Τζαμάικα: Κρουαζιερόπλοιο «ξήλωσε» την προκυμαία όταν το παρέσυρε ο αέρας
- Τέλος τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» λόγω έλλειψης προσωπικού
- Έτερος Εγώ - Νέμεσις: Τα 2 πρώτα επεισόδια στο Star - Η ώρα μετάδοσης
- Ασπρόπυργος: Φορτηγό παρέσυρε πεζό στην Εθνική Οδό
- Ηλέκτρα spoiler: Τρεις σφαίρες για τον Νικόλα - Τι θα δείτε στα επόμενα επεισόδια από 12 έως 16/2
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι τελείωσε και επίσημα τον Ζαλούζνι – Ποιος αναλαμβάνει τον στρατό
- Ανοίγει ο δρόμος για φθηνότερο ρεύμα
- Ληστεία οχήματος στον Τύρναβο είχε διαπράξει o 48χρονος λίγες ώρες πριν την δολοφονία στα Εξάρχεια
- Αγορά εισιτηρίου μόνο με smartphone – Πώς θα ανοίξουν τα γήπεδα
- «Αντικατέστησα την λέξη «ναρκωτικά» με το «ίντερνετ»» – Ο «ψηφιακός εθισμός» είναι πλέον γεγονός
- Το μπρουτάλ ριάλιτι και η θεσμοποιημένη κακοποίηση
- «Εδωσα μάχη για να κερδίσω την εμπιστοσύνη»
- Youtuber: Στο «μικροσκόπιο» ο… στρατός του Hayate και οι συνδρομητές των live βασανιστηρίων
- SOS για το Ιράν: Μπορούν να φτιάξουν ατομική βόμβα σε μία εβδομάδα
- Κλείνουν λόγω έλλειψης γιατρών τα τακτικά χειρουργεία στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- Αγορά εισιτηρίου μόνο με smartphone – Πώς θα ανοίξουν τα γήπεδα
- Αιφνιδιαστική παρέμβαση φοιτητών στο Μέγαρο Μαξίμου – Ένταση με την Αστυνομία
- «Αντικατέστησα την λέξη «ναρκωτικά» με το «ίντερνετ»» – Ο «ψηφιακός εθισμός» είναι πλέον γεγονός
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι τελείωσε και επίσημα τον Ζαλούζνι – Ποιος αναλαμβάνει τον στρατό
- Ανοίγει ο δρόμος για φθηνότερο ρεύμα
- Ληστεία οχήματος στον Τύρναβο είχε διαπράξει o 48χρονος λίγες ώρες πριν την δολοφονία στα Εξάρχεια
- «Εδωσα μάχη για να κερδίσω την εμπιστοσύνη»
- SOS για το Ιράν: Μπορούν να φτιάξουν ατομική βόμβα σε μία εβδομάδα
- Youtuber: Στο «μικροσκόπιο» ο… στρατός του Hayate και οι συνδρομητές των live βασανιστηρίων
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Vice President Advertising & Media της Choose ο Χρήστος Μπάρλας
- Γραμμή 4 του μετρό «Άλσος Βεΐκου – Γουδή»: Ο μετροπόντικας «Αθηνά» άνοιξε σήραγγα 700 μέτρων
- Ένταση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου από διαμαρτυρία φοιτητών
- Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Μεταβολή του καιρού Κυριακή και Δευτέρα με θυελλώδη νοτιά και ισχυρές καταιγίδες
- Εξάρχεια: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη του 48χρονου – Κατηγορείται και για ληστεία στον Τύρναβο
- Καβγάς Πρετεντέρη – Τζίμα στον αέρα για τους κουκουλοφόρους στη Νομική: «Όταν γίνεις πρύτανης να μην τους βάζεις εσύ»
- «Θερίζουν» οι ιώσεις: Πότε πάμε στον γιατρό – Οδηγίες πρόληψης και αντιμετώπισης
- ΠτΔ: Εγκαινιάζουμε τη νέα Ιστορία της Λευκωσίας, είπε ο Πρόεδρος
- Ελλάδα - Κίνα 22-9: Ευκολάκι η νίκη, με Καζακστάν στο μπαράζ πριν την... εκδικητική Ιταλία