ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική 24ωρη απεργία την Πέμπτη – Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς
Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, καθώς τα Συνδικάτα και τα Εργατικά Κέντρα αντιδρούν στο εργασιακό νομοσχέδιο, που συζητείται στη Βουλή.
«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Απαιτούμε την απόσυρσή του και καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα», ανφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, η οποία καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 10:30 π.μ.
Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αποφάσισε επίσης την προκήρυξη 24ωρης απεργίας. Στην ανακοίνωσή του σημειώνει: «Απαιτούμε την απόσυρσή του και καλούμε σε απεργιακή ενωτική συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος και ώρα 11 π.μ..»
Επίσης, σε 24ωρη παμπειραϊκή απεργία καλεί τα μέλης η ΠΕΝΕΝ (ναύτες), η οποία στηλιτεύει ως «προδοτική και υπονομευτική» της στάση της ηγεσίας – πλειοψηφίας της ΠΝΟ, η οποία αρνήθηκε την σύγκλιση του οργάνου.
Με τη σειρά της, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Το νομοσχέδιο θεσπίζει διατάξεις που καταργούν το 8ωρο, την πενθήμερη εργασία και ποινικοποιούν την συνδικαλιστική δράση. Για να “ζήσει” αξιοπρεπώς ένας εργαζόμενος θα πρέπει να αμείβεται αναλόγως στο ωράριο εργασίας του και όχι να αναγκάζεται να δουλεύει νυχθημερόν σε πολλούς ή έναν εργοδότη χωρίς ανάπαυση. Ακόμα και σήμερα εργοδότες και δημόσιο δεν σέβονται θεσμοθετημένα εργασιακά δικαιώματα και εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους με κακοπληρωμένη εργασία, με οφειλόμενα δεκάδες ρεπό και ημέρες κανονικών αδειών. Πόσο μάλλον μετά την ψήφιση ενός τέτοιου νομοσχεδίου που ελαστικοποιεί περαιτέρω τις εργασιακές σχέσεις»
Το ΠΑΜΕ, που επίσης απευθύνει κάλεσμα σε απεργία, κάνει λόγο για νομοσχέδιο «τερατούργημα» που «επιβάλλει 13 ώρες δουλειάς την ημέρα, 78 ώρες δουλειάς την εβδομάδα, προχωρά στην κατάργηση του διαλείμματος της εργασίας, μιας σειράς επιδομάτων ως αποτέλεσμα της κυριαρχίας των νέων ελαστικών μορφών απασχόλησης, του πενθήμερου και της Κυριακής αργίας και σε μια σειρά νέους κλάδους όπως στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών».
Σημειώνεται ότι, αποφάσεις για απεργία έχουν πάρει και τα Εργατικά Κέντρα: Πάτρας, Λαυρίου – Ανατ. Αττικής, Λάρισας, Ιωαννίνων, Εύβοιας, Αρτας, ΒΣ Δωδεκανήσου, Θεσπρωτίας, Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Λευκάδας, Ημαθίας «Γιώργος Βουτυράς», Σάμου, Λέσβου, Ζακύνθου, Λαμίας, Αμαλιάδας, Κέρκυρας, Φωκίδας. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι Ομοσπονδίες Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, Λογιστών, Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος, Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Οικοδόμων, Φαρμάκου.
ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ, ΠΕΝΕΝ, ΠΑΜΕ και άλλα Σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους στην απεργία που έχει προκηρυχθεί για την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου
Αναλυτικά οι συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούνΣτην Αθήνα απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος από την ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΕΔΗΝ και στις 11:00 π.μ. στην Πλατεία Συντάγματος από το Εργατικό Κέντρο.
Στη Θεσσαλονίκη στις 10:30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου. Στην Πάτρα στις 10:30 έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου (Κολοκοτρώνη 20). Στο Αλιβέρι στις 10:00 π.μ. στο Άγαλμα Λιγνιτωρύχου.
Στη Βέροια στις 10:30 π.μ. στην πλατεία Δημαρχείου. Στα Γιάννενα στις 10:30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.
Στο Ηράκλειο Κρήτης στις 10:00 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας. Στην Ιστιαία στις 11:00 π.μ. στην κεντρική πλατεία.
Στο Μαντούδι στις 10:30 π.μ. στην πλατεία. Στη Νάουσα στις 10:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Στη Χαλκίδα στις 10:30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Στα Χανιά στις 10:00 π.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.
Τι θα γίνει με τα Μέσα ΜεταφοράςΣτην απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου για το εργασιακό νομοσχέδιο αποφάσισε να συμμετάσχει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Ως εκ τούτου με απόφασή τους οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας.
Τα λεωφορεία θα κινούνται από τις 9:00 π.μ. έως τις 9:00 μ.μ.. Οι στάσεις εργασίας είναι προγραμματισμένες από την έναρξη της βάρδιας στις 5:00 π.μ. το έως τις 9 π.μ. και από τις 9:00 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας στις 12 τα μεσάνυχτα.
Σημειώνεται ότι στην απεργία θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ. Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν από την έναρξη της βάρδιας ως τις 8:00 π.μ. και από τις 9:00 μ.μ. ως τη λήξη της βάρδιας.
«Λέμε όχι στην εργασία άνω του 8ώρου, στην 6ήμερη εργασία που καταργεί το πενθήμερο, στην απασχόληση μέχρι 13 ώρες χωρίς προσαύξηση των αποδοχών, στις συμβάσεις μηδενικών ωρών τροποποιώντας τον χρόνο εργασίας, στην λύση των συμβάσεων των υπό δοκιμή εργαζομένων χωρίς αποζημίωση, στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, των απεργιών και κινητοποιήσεων.
Διεκδικούμε πενθήμερη εργασία και κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας για όλους τους εργαζόμενους, πραγματικές αυξήσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες επιβίωσης, προσλήψεις οδηγών και τεχνικού προσωπικού στον ΟΑΣΘ, φρένο στο ξεπούλημα του δημόσιου αγαθού των Δημόσιων Αστικών Συγκοινωνιών στους ιδιώτες», καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Απεργία και στα σχολεία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου
- Στέφανος Κασσελάκης: Αυτή είναι η πεθερά του
- ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς τέλος το αδιέξοδο για τα «παλαιά» μέλη - Γιατί «κόλλησε» το σύστημα
- Θεσσαλονίκη: Καταδίκη ψυχιάτρου που καταδίωξε με αυτοκίνητο την εν διαστάσει σύζυγό του και τα ανήλικα παιδιά τους
- Ιωάννα Παλιοσπύρου: Τα μηνύματα που της έστελνε παντρεμένος - Το είπε στη γυναίκα του
- Η ταραχώδης ζωή και ο θάνατος του Γιάννη Βουράκη
- Ερντογάν στο PBS: «Πυρά κατά Μενέντεζ – «Επίθεση φιλίας» στην Ελλάδα – Ενόχληση με τη δημοσιογράφο
- Η Χάρις Αλεξίου με εκπομπή στην ΕΡΤ
- Στίγκας για «Greek Mafia»: «Προσπάθησαν να κάνουν και άλλα πράγματα» - Τι είπε για Κασιδιάρη
- ACTION 24: «Υψηλές Πτήσεις» στην τηλεθέαση ...
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική 24ωρη απεργία την Πέμπτη – Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς
- Τραγωδία στη Λιβύη: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των Ελλήνων στρατιωτικών που σκοτώθηκαν
- Στίγκας για «Greek Mafia»: «Κάποιοι προσπάθησαν να κάνουν… και άλλα» – Τι είπε για Κασιδιάρη
- Στέφανος Κασσελάκης: Αυτή είναι η πεθερά του
- Jo Nesbo: O περιπετειώδης, αντισυμβατικός Νορβηγός συγγραφέας έρχεται στο Ολύμπια
- Υπό κράτηση οι δύο Τούρκοι για κατασκοπεία - Πετούσαν drone πάνω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις στον Πόρο
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική 24ωρη απεργία την Πέμπτη – Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς
- Υπό κράτηση οι δύο Τούρκοι για κατασκοπεία - Πετούσαν drone πάνω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις στον Πόρο
- Στίγκας για «Greek Mafia»: «Κάποιοι προσπάθησαν να κάνουν… και άλλα» – Τι είπε για Κασιδιάρη
- Στέφανος Κασσελάκης: Αυτή είναι η πεθερά του
- Τραγωδία στη Λιβύη: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των Ελλήνων στρατιωτικών που σκοτώθηκαν
- Jo Nesbo: O περιπετειώδης, αντισυμβατικός Νορβηγός συγγραφέας έρχεται στο Ολύμπια
- Καιρός – Μαρουσάκης: Ερχεται διαταραχή από την Κεντρική Ευρώπη – Αναμένονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
- Με δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων αντιμέτωποι οι εμπρηστές
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Η πρώτη στην Ελλάδα ιδιωτική Πανεπιστημιακή Κλινική στην Αποκατάσταση, ανοίγει τις πύλες της στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο
- Tageszeitung για Κασσελάκη: Ο «sunny boy» από τις ΗΠΑ
- Υπό κράτηση για κατασκοπεία οι δύο Τούρκοι με το drone στον Πόρο
- «Αυτά τα 6 στοιχεία έδωσαν τη νίκη στον Κασσελάκη» – Ο Μαύρος της MRB για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ
- Δισεκατομμύρια λόγοι για χαμόγελα ανάμεσα σε Ερντογάν και Μασκ
- Αυτό είναι το νέο «χαράτσι» για το ταμείο φυσικών καταστροφών: Ποιοι θα το καταβάλλουν, αναλυτικά τα ποσά
- Απεργία και στα σχολεία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου
- Αυτοί είναι οι Έλληνες στρατιωτικοί που σκοτώθηκαν στη Λιβύη
- Απεργία Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου: Συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας
- Κτηματολόγιο: Ξεκινά η προσάρτηση στην Αχαΐα, τι ισχύει για λάθη στις δηλώσεις