Oruc Reis: Συνεχίζεται το «θρίλερ» με την πορεία του τουρκικού πλοίου

«Φωτιά» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έχει βάλει και η πορεία του Oruc Reis, το οποίο πλέει όλο και πιο κοντά στο Καστελλόριζο, διατηρώντας αμείωτη την τουρκική προκλητικότητα.

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος έφτασε σήμερα μέχρι και τα 12 ναυτικά μίλια νότια του συμπλέγματος της Στρογγύλης, ενώ κινήθηκε στο βoρειοανατολικό άκρο της τουρκικής Navtex και στα 14 ναυτικά μίλια από τη Μεγίστη.

Αυτή τη στιγμή έχει απομακρυνθεί από το Καστελλόριζο και κινείται με κατεύθυνση νοτιοδυτική και ταχύτητα 4-5 κόμβους.

Δείτε live
την πορεία του Oruc Reis

Υπενθυμίζεται ότι το βορειότερο τμήμα της παράνομης Νavtex φτάνει μέχρι και τα 6,5 ναυτικά μίλια.

Σύμφωνα, δε, με τους χάρτες που δημοσιεύει το Aegean Hawk στο Twitter, δορυφορική εικόνα της 16ης Οκτωβρίου, δηλαδή της Παρασκευής, το Καστελλόριζο είναι περικυκλωμένο από πολεμικά πλοία.

Satellite image 16-10-2020 ~30 miles south of #Kastellorizo R/V #OrucReis with escort vessel and 6 warships in the area at least. pic.twitter.com/x8fRktJl1t

— AegeanHawk (@AegeanHawk) October 18, 2020

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για την πορεία του

Εκτιμήσεις πηγών του υπ. Εθνικής Άμυνας τονίζουν πως αύριο το βράδυ ή τα ξημερώματα της Τρίτης, το Οruc Reis, αναμένεται να περάσει επίσημα κάτω τα 12 ναυτικά μίλια, ενώ στα έξι μίλια, που είναι τα χωρικά μας ύδατα, θα υπάρξει αντίδραση από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Όπως επισήμανε νωρίτερα, η δημόσια τηλεόραση, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας και κυρίως το Πολεμικό Ναυτικό, έχει ενισχύσει αισθητά την παρουσία του στην περιοχή με ισχυρές μονάδες του Στόλου να παρακολουθούν στενά τις τουρκικές κινήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα