JP Morgan: Προχωρά σε περικοπές 1.000 θέσεων εργασίας στην First Republic

Σε απολύσεις 1.000 υπαλλήλων της First Republic προχωρά JPMorgan Chase, μετά την εσπευσμένη εξαγορά της τράπεζας με έδρα την Καλιφόρνια νωρίτερα αυτό το μήνα, όπως δήλωσαν άτομα που γνωρίζουν το θέμα στο Bloomberg.

Οι απώλειες θέσεων εργασίας, οι οποίες θα γίνουν αισθητές σε όλες τις επιχειρήσεις της First Republic,

αντιστοιχούν στο 15% περίπου των περίπου 7.000 εργαζομένων της, δήλωσαν οι ίδιοι άνθρωποι στο Bloomberg. Η JPMorgan ενημέρωσε τους επηρεαζόμενους υπαλλήλους της First Republic την Πέμπτη ότι δεν θα λάβουν προσφορά για να μετακινηθούν στην JPMorgan, δήλωσε ένας από τους ανθρώπους.

Οι περικοπές

Οι περικοπές αποτελούν ένα ακόμη πλήγμα για τους εργαζόμενους της First Republic που ήδη πέρασαν δύσκολους δύο μήνες. Μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank τον Μάρτιο, οι πελάτες της First Republic απέσυραν καταθέσεις δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η First Republic έκλεισε τελικά καθώς οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ οργάνωσαν την πώλησή της μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο στην JPMorgan.

Η JPMorgan δήλωσε ότι τήρησε τη δέσμευση προς τους εργαζόμενους της First Republic να παράσχει σαφήνεια σχετικά με το καθεστώς απασχόλησής τους εντός 30 ημερών από τη συμφωνία, η οποία έκλεισε την 1η Μαΐου.

“Αναγνωρίζουμε ότι βρίσκονται υπό πίεση και αβεβαιότητα από τον Μάρτιο και ελπίζουμε ότι η σημερινή ημέρα θα φέρει ξεκαθάρισμα και περαίωση”, δήλωσε η τράπεζα. “Στη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων της First Republic θα προσφερθεί εργασία στην JPMorgan Chase – είτε μέσω μιας μεταβατικής περιόδου, είτε σε πολλές περιπτώσεις με πλήρη απασχόληση”.

Οι εργαζόμενοι σε μεταβατικούς τομείς θα απασχοληθούν για διάστημα έως και 12 μηνών.

Λιγότερο αυστηρή

Η JPMorgan, η οποία απασχολεί περίπου 300.000 υπαλλήλους παγκοσμίως, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι στους οποίους δεν προσφέρθηκε νέα θέση θα λάβουν μισθό και παροχές για δύο μήνες και θα τους προσφερθεί εφάπαξ πληρωμή με συνεχιζόμενες παροχές.

Η ενέργεια της JPMorgan είναι λιγότερο αυστηρή σε σχέση τις περικοπές που σχεδίαζε η First Republic τον περασμένο μήνα, λίγες ημέρες πριν από την πώλησή της, να μειώσει έως και το 25% του εργατικού της δυναμικού προκειμένου να μειώσει το κόστος.

Η Marianne Lake, συν-επικεφαλής του τμήματος καταναλωτικής και κοινοτικής τραπεζικής της JPMorgan, δήλωσε σε παρουσίαση προς τους επενδυτές τη Δευτέρα ότι η επιχείρηση της First Republic ” παρουσίασε σταθεροποίηση των πελατών και των καταθέσεων”.

“Στην πραγματικότητα, μετά την εξαγορά είδαμε στην πράξη μια μικρή καθαρή εισροή καταθέσεων”, σημείωσε για να προσθέσει ότι επικεντρώνεται σε δύο ζητήματα: σταθεροποίηση και ανάκτηση των πελατών και των επιχειρήσεών τους.

Η First Republic απευθυνόταν κυρίως σε εύπορους πελάτες με περιουσιακά στοιχεία εκατομμυρίων δολαρίων. Η εξαγορά της JPMorgan θα ενισχύσει τις προσπάθειες της τράπεζας της Wall Street να επεκταθεί στη διαχείριση πλούτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα