500 νέα λεωφορεία στις αρχές του 2021

Επιταχύνεται η διαδικασία ένταξης λεωφορείων των ΚΤΕΛ και με leasing στα δρομολόγια του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ), ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Μεταφορών.

Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα στις αρχές του νέου έτους επρόκειτο να έχουν τεθεί σε κυκλοφορία 500 νέα

λεωφορεία στην Αθήνα, εκ των οποίων 300 με leasing και 200 μέσω σύμβασης με τα ΚΤΕΛ.

Κατόπιν εντατικών προσπαθειών του υπουργείου Μεταφορών και με στόχο να υπάρξει όσο πιο άμεση ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, το χρονοδιάγραμμα αυτό διαμορφώνεται ως εξής:

·       Τα 100 από τα 200 συνολικά λεωφορεία των ΚΤΕΛ θα έρθουν νωρίτερα από την αρχική πρόβλεψη και συγκεκριμένα από τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

·       Τα υπόλοιπα 100 λεωφορεία των ΚΤΕΛ θα δρομολογηθούν έως το τέλος Νοεμβρίου και τα 300 λεωφορεία με leasing, θα έρθουν σταδιακά μέχρι το τέλος του έτους.

Η έως τώρα κατάσταση

Τον Ιούλιο του 2019 κυκλοφορούσαν κάτω από 850 οχήματα. Σήμερα, με καλύτερη συντήρηση των οχημάτων, κυκλοφορούν 1.100 (αύξηση 30% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019).

Μέχρις τέλος Νοεμβρίου και με τη σύμπραξη των ΚΤΕΛ (+200 λεωφορεία), ο στόλος των λεωφορείων θα φτάσει στα 1.300 (αύξηση 53% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019).

Επίσης, μέχρι το τέλος του έτους, θα προστεθούν σταδιακά με leasing άλλα 300 λεωφορεία, ανεβ΄ζοντας το σύνολό τους στα 1.600 (+89% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019).

Παράλληλα, όπως τονίζει το υπουργείο Μεταφορών, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να επιταχυνθεί η παραλαβή και των 300 λεωφορείων με leasing έως το τέλος του χρόνου.

«Στόχος είναι, όσο πιο άμεσα να ενισχυθεί ο στόλος ιδίως της Αττικής, προκειμένου να αισθάνονται ασφάλεια οι πολίτες κατά τις μετακινήσεις τους. Δεν ξεχνάμε όμως, πως το πιο σημαντικό μέτρο, όπως υποδεικνύουν οι ειδικοί, αφορά τη χρήση  της μάσκας και ευχαριστούμε το επιβατικό κοινό για την υπευθυνότητα που δείχνει καθημερινά», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών.

Keywords
Τυχαία Θέματα