10ετές ομόλογο: Nέο ιστορικό χαμηλό με απόδοση στο 0,59%
Έσπασε το φράγμα του 0,6% σήμερα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, που υποχώρησε στο 0,59%, καταγράφοντας έτσι νέο ιστορικό χαμηλό.
Η ελληνική δευτερογενής αγορά ομολόγων κινήθηκε σήμερα σε αντίθετη κατεύθυνση με τις μεγάλες ευρωπαϊκές, καθώς τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα είχαν ως αποτέλεσμα να υποχωρήσουν οι τιμές και ν΄ αυξηθούν ελαφρώς οι αποδόσεις των κρατικών ομόλογων.
Συγκεκριμένα στη Γερμανία ανακοινώθηκε αύξηση του πληθωρισμού τον Ιούλιο. Για τον ίδιο μήνα ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε σε ιστορικά υψηλό επίπεδο. Υπενθυμίζεται ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρόσφατα αναθεώρησε επί τα βελτίω τις οικονομικές του προβλέψεις για τη ζώνη του ευρώ τόσο για το τρέχον έτος όσο και το επόμενο.
Από την άλλη πλευρά η δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπου αποφασίστηκε η αναμόρφωση της νομισματικής της πολιτικής, δεν επηρέασε ουσιαστικά τις αγορές.
Στην εγχώρια αγορά η απόδοση του 5ετούς ομολόγου κυμαίνεται στο -0,16%, του 10ετούς στο 0,73% και του 15ετούς στο 0,766%.
Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 84 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 52 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησε περαιτέρω στο 0,61% από το 0,64% έναντι -0,45% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,06%.
Στην αγορά συναλλάγματος, ενισχύεται σήμερα το ευρώ με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,1842 δολ. από το επίπεδο των 1,1822 δολ. που άνοιξε η αγορά. Τα στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν σήμερα δεν κατόρθωσαν να προσδώσουν νέα δυναμική στο αμερικανικό νόμισμα.
Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1873 δολ.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Χανιά: Βρέθηκε ο 18χρονος που κοιμόταν σε δέντρα για να μην τον βιάζουν
- Φλέγεται η Τουρκία! Φωτιά και στο ρωσικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη
- Συνταξιούχος έκρυβε ένα τανκ στο υπόγειο του...
- Μπουσουλόπουλος: Δεν έφυγα από την Αθήνα λόγω του Φιλιππίδη
- Σήφης Βαλυράκης: Δύο ψαράδες βασικοί ύποπτοι για τον θάνατό του
- Γιάννης Μαντζουράνης: Σε κρίσιμη κατάσταση ο «Εθνικάρας» - Μπήκε στην εντατική
- Πόθεν έσχες: Αυτοί είναι οι "πλούσιοι" και "φτωχοί" της Βουλής
- Πέθανε ο σκηνοθέτης Λευτέρης Δανίκας
- «Ντου» οπαδών στη Νέα Φιλαδέλφεια με τραυματίες – Χαμός στο άλσος
- Αναπτυξιακή έκρηξη με το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 -Πού θα κατευθυνθούν τα 21 δισ. ευρώ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- 10ετές ομόλογο: Nέο ιστορικό χαμηλό με απόδοση στο 0,59%
- Μάλτα: Η κυβέρνηση φέρει ευθύνη για τη δολοφονία της Γκαλιζία σύμφωνα με ανεξάρτητη έρευνα
- Κοροναϊός: Οι μεταλλάξεις «γονατίζουν» την Ελλάδα – Ξεπέρασαν τα 1.000 τα στελέχη
- Κοροναϊός: Πού εντοπίζονται τα 2.696 κρούσματα – Δείτε αναλυτικά τον χάρτη της διασποράς
- Κοροναϊός: 2.696 νέα κρούσματα και 9 θάνατοι – Στους 157 οι διασωληνωμένοι
- Κοροναϊός: Δείτε live την ενημέρωση για την πανδημία στην Ελλάδα
- ΝΔ: Θράσος να «παραδίδει» μαθήματα διαφάνειας ο Νίκος Παππάς για τα πόθεν έσχες
- Μαξίμου: Γραφικότητες Τσίπρα η κήρυξη αργίας τη Δευτέρα λόγω καύσωνα
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- ΝΔ για «πόθεν έσχες» Πολάκη: Γιατί δεν δήλωνε 15 χρόνια την εταιρεία της συζύγου του;
- Silver Moon: Στον Πειραιά «βαφτίστηκε» το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο
- ΣΤΑΣΥ: Αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία σε ολόκληρη τη γραμμή του Ηλεκτρικού
- AHEPA WORLD CUP 2021 Beach Volleyball: Με άρωμα ΗΠΑ και Βενεζουέλας στις απονομές
- «Τι είναι αυτό που μου κάνετε;» - Η αντίδραση Φιλιππίδη πριν προφυλακιστεί - Τι έκανε η σύζυγός του
- Κλήρωση Τζόκερ σήμερα (29/7/2021): Αριθμοί και συστήματα για να κερδίσετε 2.100.000 ευρώ
- Γαλλία-Covid-19: «Δραματική» η κατάσταση σε κάποια υπερπόντια εδάφη
- Σάμος: Κλείνει οριστικά στις 30 Σεπτεμβρίου το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στο Βαθύ
- Κορονοϊός: Πρώτο κρούσμα στο Πεκίνο μετά από 6 μήνες- Ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα