Βενιζέλος: Σε εγρήγορση η ελληνική Πρεσβεία στην Αίγυπτο

Ο Αντιπροέδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε την έντονη ανησυχία του και την κατάσταση στην Αίγυπτο και τα αιματηρά επεισόδια που σημειώνονται τις τελευταίες ώρες:

«Μας προκαλούν λύπη και ιδιαίτερη ανησυχία τα κρούσματα βίας, πόλωσης και αντιπαράθεσης που σημειώνονται στη φίλη και γειτονική χώρα της Αιγύπτου», σχολιάζει ο κ. Βενιζέλος

στη δήλωσή του και συνεχίζει:

«Είναι ανάγκη, αυτές τις κρίσιμες ώρες, όλες οι πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν ενέργειες που υπονομεύουν τη δυνατότητα συνεννόησης και συντεταγμένης δημοκρατικής πορείας .

Ιδιαίτερα μας ανησυχούν πληροφορίες περί συγκρούσεων μεταξύ οπαδών διαφορετικών θρησκευτικών ομάδων και επιθέσεων που έχουν δεχθεί Χριστιανικοί ναοί.

Είναι μεγάλη ευθύνη όλων να αποφευχθεί ο εμφύλιος σπαραγμός, να μη συρθεί η φίλη γειτονική μας χώρα σε μία ανοικτή σύγκρουση, να επικρατήσει η σύνεση και ο διάλογος, προκειμένου να λειτουργήσουν οι δημοκρατικοί θεσμοί.

Η Πρεσβεία μας και οι Προξενικές μας Αρχές στην Αίγυπτο βρίσκονται σε εγρήγορση και σε συνεχή επαφή με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και με φορείς της Ελληνικής Παροικίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα