Βασιλιάς της Αυστραλίας ο Novak Djokovic!

Τον τίτλο του Νο1 στο παγκόσμιο τένις, αλλά και αυτόν στο Αυστραλιανό Όπεν υπερασπίσθηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Novak Djokovic επικρατώντας με 3-1 σετ του Σκοτσέζου Andy Murray στον τελικό. Ήταν η τρίτη συνεχόμενη κατάκτηση του πρώτου Grand Slam της χρονιάς για τον Σέρβο, η τέταρτη συνολικά στην Αυστραλία, καθώς και το έκτο Grand Slam της καριέρας του. Το

ματς κύλησε ως εξής:

1o Σετ

Το πάνω χέρι φαινόταν να έχει ο Djokovic σε όλο το πρώτο σετ. Τα τέσσερα break points όμως που έχασε στο 6ο και το ένα στο 8ο game άλλαξαν την ψυχολογία και οδήγησαν στην εύκολη επικράτηση του Murray στο tiebreak με 7-2. Σημείο κλειδί ήταν τα 25 αβίαστα λάθη απέναντι στα 12 που έκανε ο Βρετανός, αλλά και η νοοτροπία του νικητή που φαίνεται να έχει πια δώσει στον τελευταίο η κατάκτηση του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου καθώς και του πρώτου Grand Slam στην καριέρα του.

2ο Σετ

Αντιστρόφως ανάλογη εξέλιξη είχε το 2ο σετ. Κι αυτό γιατί ήταν ο Murray εκείνος που φαινόταν να το ελέγχει και να βρίσκεται πιο κοντά στο σπάσιμο του σερβίς του αντιπάλου του. Ο «Nole», ο οποίος μετά την απώλεια του πρώτου σετ φαινόταν πεσμένος, επέστρεψε ψυχολογικά στο ματς μετά από το comeback από το 0-40 στο δεύτερο game, έστειλε τον αγώνα στο tiebreak κρατώντας με αρκετή δυσκολία τα games που σέρβιρε, κι εκεί ήταν η δική του σειρά να αντιστρέψει την εικόνα κερδίζοντας με 7-3.

1-1 στα σετ χωρίς κανείς να έχει καταφέρει να σπάσει το σερβίς του άλλου.

3ο Σετ

Στον ίδιο ρυθμό και χωρίς το σερβίς να κινδυνεύει σοβαρά για κανέναν από τους δύο συνεχίστηκε ο αγώνας, ώσπου στο όγδοο game συνέβη για πρώτη φορά! Ο Djokovic εκμεταλλεύθηκε το τρίτο από τα break points μετά από το 0-40 στο σερβίς του Murray και σέρβιρε για το σετ στο 5-3. Το game κύλησε άνετα και όταν η επιστροφή του Σκοτσέζου ταξίδεψε άουτ, το 2-1 για το Νο1 του κόσμου ήταν πια γεγονός.

4ο Σετ

Το νερό είχε μπει πλέον στο αυλάκι για τον Σέρβο. Αφού κατόρθωσε να σβήσει την τελευταία ελπίδα του Murray αποτρέποντας το break στο δεύτερο game με τρία διαδοχικά αγύριστα σερβίς, έσπασε αυτός το σερβίς του αντιπάλου του στο αμέσως επόμενο. Το κουτί της ενέργειας του Σκοτσέζου έδειχνε να αδειάζει όσο προχωρούσε η ώρα, ενόσω ο Djokovic διατηρούσε αμείωτη την ένταση. Το διπλό break δεν άργησε να έρθει με double fault του Murray στο πέμπτο game και ο επίλογος γράφτηκε υπέρ του Σέρβου με 6-2.

Συνολικά, ο αγώνας μεταξύ δύο σχεδόν ισάξιων τεχνικά αθλητών, κρίθηκε στην διαφορά ενέργειας και στα αβίαστα λάθη. Ο Djokovic, πιο ξεκούραστος από τον αντίπαλό του που έπαιξε πέντε σετς απέναντι στον Federer και μάλιστα μια μέρα αργότερα, ανέβαινε όσο περνούσε το ματς. Αφού κατάφερε να ισοφαρίσει στο δεύτερο σετ και δεδομένου ότι οι αντιδράσεις του Murray έδειχναν να γίνονται, έστω και ελάχιστα, πιο αργές, ο νικητής θα μπορούσε να είναι μόνο ένας. Στο ίδιο κατατείνουν και τα αβίαστα λάθη από την ρακέτα του Νο1, που γίνονταν ολοένα και λιγότερα: 25 στο πρώτο σετ, 15 στο δεύτερο, 8 στο τρίτο, μόλις 6 στο τέταρτο.

Η Σερβία πανηγυρίζει και πάλι χάρη στο καμάρι της, ίσως μεγαλύτερο αθλητή αυτή τη στιγμή στον κόσμο: Τον Novak Djokovic!

Keywords
Τυχαία Θέματα