Το χέρι στην τσέπη για… καλή χρονιά

Το 2013 θα αποτελέσει παρελθόν σε λίγες μέρες με τους φορολογούμενους να τρέχουν να τακτοποιήσουν, όσοι έχουν βέβαια την οικονομική δυνατότητα, τις τελευταίες υποχρεώσεις τους.

Μεγάλες ουρές αναμένεται να σχηματιστούν σε τράπεζες και εφορίες, καθώς εκπνέουν οι προθεσμίες για τέλη αυτοκινήτου, ΦΑΠ 2011, 2012 και 2013, για δόσεις του φόρου εισοδήματος, καθώς και για το χαράτσι της ΔΕΗ

σε περίπτωση που η εξόφλησή του λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.

Όσον αφορά τα τέλη αυτοκινήτου είναι πιθανόν το υπουργείο Οικονομικών να δώσει μια παράταση, καθώς μέχρι στιγμή είναι αρκετοί οι οδηγοί που δεν έχουν πληρώσει. Αρκετοί είναι αυτοί που παραδίδουν καθημερινά πινακίδες αυτοκινήτων, καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τα τέλη. Να θυμίσουμε πάντως ότι αν δεν υπάρξει παράταση τελικά σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής των τελών το πρόστιμο θα είναι ίσο με το ποσό της αξίας του σήματος.

Τέλος θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης για τα αυτοκίνητα 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, τις πισίνες και τα αεροσκάφη θα πρέπει να καταβληθεί εφάπαξ με έκπτωση 1,5% μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα