Συναυλία αφιερωμένη στη Δόμνα Σαμίου

Συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη της μεγάλης εκπροσώπου του παραδοσιακού τραγουδιού, της Δόμνας Σαμίου, πραγματοποιείται στις 7 Απριλίου στις 8.30 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η μουσική αυτή παράσταση «Για δες περβόλι όμορφο» περιλαμβάνει γνωστά δημοτικά τραγούδια, που με τόσο πάθος διαφύλαξε και διέδωσε η Δόμνα Σαμίου,

και πραγματοποιείται με αφορμή την συμπλήρωση του ενός χρόνου από το θάνατό της.

Θα ακουστούν αγαπημένα κομμάτια, ανάμεσά τους «Τρυγόνα» και «Κατσαντώνης», από την Ήπειρο, «Έρχομαι και εσύ κοιμάσαι», και «Γιωργίτσα» από τη Μικρά Ασία, «Ξενιτεμένο μου πουλί», από τις Κυκλάδες, «Αν δεις καράβι να περνά» και «Αθηναϊκή πατινάδα», της Στερεάς Ελλάδας, «Ας πα να δουν τα μάτια μου», από την Πελοπόννησο, «Αντά μαν παλικάρι», «Τ’ Αρμένου γιος πινέθηκε» και «Ζωναράδικο» από τη Θράκη.

Τα αξέχαστα αυτά τραγούδια θα ερμηνεύσουν οι: οι Βαγγέλης Δημούδης, Μιχάλης Ζάμπας, Ζαχαρίας Καρούνης, Κατερίνα Παπαδοπούλου και Χρήστος Σίκκης. Θα συμμετάσχουν επίσης η χορωδία του καλλιτεχνικού συλλόγου δημοτικής μουσικής «Δόμνα Σαμίου», την οποία ίδρυσε και δίδαξε η ίδια, καθώς και η παιδική χορωδία, υπό τη διδασκαλία της Κατερίνας Παπαδοπούλου.
Τη μουσική επιμέλεια της συναυλίας θα έχει ο Σωκράτης Σινόπουλος.

Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 8 έως 20 ευρώ. Ειδικές τιμές: 5 ευρώ (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), και 8 ευρώ (65+, πολύτεκνοι).

Keywords
Τυχαία Θέματα