ΣΕΒ: Οικειοθελώς οι γυναίκες στα Δ.Σ των επιχειρήσεων

Σύμφωνα με την Σοφία Κουνενάκη- Εφραίμογλου, ταμία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ και πρόεδρο του Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης, ο ΣΕΒ τάσσεται κατά της υποχρεωτικής ποσόστωσης για τη συμμετοχή γυναικών στα Διοικητικά Συμβούλια των επιχειρήσεων, καθώς υποστηρίζει την οικειοθελή προσέγγιση, όπως αυτή επιτυγχάνεται μέσω του Ελληνικού Κώδικα Εταιρικής

Διακυβέρνησης, ως τον καλύτερο τρόπο για τη διασφάλιση της συμμετοχής περισσότερων γυναικών σε θέσεις ευθύνης στις σύγχρονες επιχειρήσεις.

Η κ. Εφραίμογλου, ανέφερε τα παραπάνω μιλώντας στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και το Ελληνικό Συμβούλιο Εταιρικής Διακυβέρνησης, με θέμα “Κάνοντας τη Διαφορά στην Ανταγωνιστικότητα: Γυναίκες στην Κορυφή των Επιχειρήσεων”, στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σε εποχές κρίσης, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, οι επιχειρήσεις απαιτείται να διατηρήσουν την ευελιξία και την προσαρμοστικότητά τους, διασφαλίζοντας πως τα μέλη των Διοικητικών τους Συμβουλίων διαθέτουν εκείνες τις δεξιότητες και ικανότητες που ανταποκρίνονται καλύτερα στους επιχειρηματικούς τους στόχους.

«Οι Ελληνίδες, είτε στο σπίτι είτε στη δουλειά, έχουν πληρώσει και πληρώνουν το βαρύτερο ίσως τίμημα στον βωμό της κρίσης, της λιτότητας, της παρατεταμένης ύφεσης. Είδαν το επίπεδο ζωής τους να υποβαθμίζεται, είδαν τις επαγγελματικές τους προοπτικές να εκμηδενίζονται, είδαν το μέλλον των παιδιών τους να γίνεται όλο και πιο δυσοίωνο. Αλλά εμείς οι γυναίκες είμαστε ανθεκτικές και εξακολουθούμε να διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον και ένα διευρυμένο ρόλο στο μέλλον αυτό», σημείωσε η κ. Εφραίμογλου αναφερόμενη στην κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι γυναίκες.

«Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας δεν μπορεί να επιτευχθεί εάν δεν μπορεί η γυναίκα να συνεισφέρει με όλο τον πλούτο της προσωπικότητάς της και των δεξιοτήτων της στην ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία», κατέληξε η ταμία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ.

Keywords
Τυχαία Θέματα