Παρέμβαση Κικίλια για τον Εθνικό Κήπο

Ενημέρωση σχετικά με την αξιοποίηση του Εθνικού Κήπου από ιδιώτες αλλά και την αλλοίωση του ύφους του Κήπου, ζήτησε χθες με ερώτησή του, στους αρμόδιους Υπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού αλλά και Εσωτερικών, ο βουλευτής Ά Αθήνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας.

Ο Εθνικός Κήπος, όπως ρητά αναφέρεται στο ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 49 23/3/2011, αποτελεί ιστορικό τόπο, μοναδικό και αξιόλογο παράδειγμα αρχιτεκτονικής τοπίου,

με ιδιαίτερο βοτανολογικό ενδιαφέρον, άρρηκτα συνδεδεμένο στη συλλογική μνήμη των Αθηναίων με σημαντικές καμπές της ιστορίας του ελληνικού κράτους. Η προστασία του Εθνικού Κήπου πρέπει να γίνεται με γνώμονα τη διατήρηση του πνεύματος και των σημαντικών επεμβάσεων των τριών πρώτων φάσεων κατασκευής του.

Το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Αθηναίων με απόφασή του έκανε δεκτή πρόταση μελέτης αρχιτεκτονικού τοπίου που είχε υποβάλλει ιδιωτικός οργανισμός πολιτισμού και ανάπτυξης και ενέκρινε οργάνωση έκθεσης σύγχρονης τέχνης στον Κήπο το 2014. Ερωτηματικά όμως εγείρονται για τις φυτοτεχνικές παρεμβάσεις και την αλλοίωση του τοπίου που θα γίνουν εν όψει της Έκθεσης αυτής καθώς ο Δήμος Αθηναίων οφείλει να προασπίζεται σε κάθε περίπτωση την ιστορική φυσιογνωμία του Εθνικού Κήπου.

Για τους λόγους αυτούς ο κύριος Κικίλιας ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς, κατά πόσο έχουν διασφαλίσει οι εμπλεκόμενοι φορείς ρητά τη διαβεβαίωση από τον ιδιωτικό οργανισμό πολιτισμού ότι σε οποιαδήποτε δραστηριότητά του εντός του Εθνικού Κήπου δεν θα παραβιάζεται το καθεστώς διατήρησής του όπως ορίζεται από την ελληνική νομοθεσία, καθώς φυσικά και εάν ο Δήμος Αθηναίων έχει το δικαίωμα παραχώρησης του Εθνικού Κήπου σε αντίστοιχες ιδιωτικές πρωτοβουλίες.

Κλείνοντας, ο βουλευτής της Ά Αθήνας, ζητά να ενημερωθεί εάν έχει αξιοποιήσει κατάλληλα ο Δήμος Αθηναίων τα χρηματικά κονδύλια που λαμβάνει από το Υπουργείο Εσωτερικών για τη συντήρηση του Εθνικού Κήπου, ποιο είναι το ύψος των κονδυλίων αυτών τον τελευταίο χρόνο και πως αξιοποιήθηκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα