Ολάντ: Τέλος η κρίση για την Ευρώπη

«Ο καιρός που η Ευρώπη παρουσίαζε στον κόσμο το θέαμα της κρίσης και της διαίρεσης έχει παρέλθει» , δήλωσε o Φρανσουά Ολάντ, τη δεύτερη ημέρα των εργασιών της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

Στη συνέχεια όταν ρωτήθηκε τι εύχεται για το 2013, ο πρόεδρος της Γαλλίας απάντησε: “… μία Ευρώπη με μεγαλύτερη αλληλεγγύη,

ισχυρότερη, που πιστεύει στα πλεονεκτήματά της και δεν παρουσιάζει στον κόσμο το θέαμα των δυσχερειών της. Αυτός ο καιρός παρήλθε “, είπε προσθέτοντας ότι η καλή δουλειά που έγινε κατά τη διάρκεια του 2012 επιτρέπει να αντιμετωπισθεί με αυτοπεποίθηση το 2013.

Ο Ολάντ αναφέρθηκε και στο Μπερλουσκόνι: «Δεν υπάρχει σοβαρή πιθανότητα επιστροφής του Μπερλουσκόνι στην εξουσία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο θέμα της τραπεζικής εποπτείας: “Έχουμε λάβει πολλές αποφάσεις, έχουμε ορίσει τις αρχές της τραπεζικής εποπτείας… αποδειχθήκαμε ικανοί να διευθετήσουμε θέματα όπως αυτό της Ελλάδας, επιδιώκουμε την ενίσχυση της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης το 2013 και θεσμοθετήσαμε τους μηχανισμούς που θα μάς επιτρέψουν να την επιτύχουμε”, είπε.

Αναφερόμενος στη Συρία, ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να θέσει ως στόχο την εκδίωξη του Μπασάρ αλ Ασαντ “το ταχύτερο δυνατόν”.

Keywords
Τυχαία Θέματα