Οι ύμνοι της Αριστεράς για τον Τσάβες δεν άρεσαν στη Μέρκελ

«Με τον Hugo Chávez χάνουν η Βενεζουέλα, η Λατινική Αμερική και η Αριστερά όλου του κόσμου έναν ατρόμητο υπέρμαχο ενός νέου, πιο δίκαιου κόσμου …. Ένας πολιτικός, ένας πρακτικός άνθρωπος, ένας δάσκαλος».

Οι αποθεωτικοί αυτοί χαρακτηρισμοί του αποθανόντα ηγέτη της Βενεζουέλας από στελέχη της γερμανικής Αριστεράς και συγκεκριμένα από τους Katja Kipping, Bernd Riexinger και Gregor Gysi δεν ήχησαν, όπως φαίνεται, καλά στα αυτιά του CDU και της Καγκελαρίου Merkel.

Ο

αρμόδιος, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής του κόμματος της Καγκελαρίου, Ruprecht Polenz έσπευσε να παρέμβει στη γερμανική εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung»:

«Δεδομένης της αδελφότητας του Chávez με τον Ahmadinejad και της καθαρής έχθρας του απέναντι στις ΗΠΑ, η υμνολογική αναγνώριση από την Αριστερά είναι αξιοπαρατήρητη», είπε αυτός σκωπτικά και πρόσθεσε ότι η δήλωση αυτή της Αριστεράς του θύμισε το «προσκύνημά» της και κατά την επέτειο των γενεθλίων του Fidel Castro.

Η άποψη αυτή του αρμοδίου της Merkel καθόλου δεν φάνηκε να πτόησε πάντως τα στελέχη της Αριστεράς:

«Η επανάσταση του Bolivar είναι άξια υπεράσπισης … Ο Chávez συμβόλιζε τον αγώνα για τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια … αγωνίσθηκε για την μείωση της πολιτικής επιρροής από τις ΗΠΑ και για την οικονομική συνεργασία προς όφελος του λαού και όχι των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρήσεων», ήταν μερικοί ακόμα από τους … «δαιμονοποιημένους ύμνους» που ακούσθηκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα