Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει Εξεταστική για το Μνημόνιο, λόγω ΕΛ.ΣΤΑΤ

Μετά την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και στο περιθώριο της πολιτικής αποτίμησης από την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Αμερική, η Κουμουνδούρου επανακαθορίζει τη στρατηγική της αντιπαράθεσής της με την κυβέρνηση.

Στο περιθώριο λοιπόν των εξελίξεων σε επίπεδο κοινωνίας, με τις απεργιακές κινητοποιήσεις στα μέσα μεταφοράς

αλλά και την απειλή των τρακτέρ να προχωρήσουν σε κατάληψη όλων των οδικών δικτύων της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ αναπτύσσει και έναν έτερο πολιτικό σχεδιασμό.

Μετά και την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέα Γεωργίου, για “παραποίηση” των στοιχείων του ελλείμματος του 2009, η Κουμουνδούρου θα επαναφέρει το αίτημά της για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το πως οδηγήθηκε η Ελλάδα στο Μνημόνιο.

Μέχρι πρότινος, το πολιτικό ερέθισμα για μια τέτοια πρωτοβουλία είχε δοθεί από τις αποκαλύψεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο Παναγιώτη Ρουμελιώτη, η Κουμουνδούρου ωστόσο θεωρεί ότι το θέμα Γεωργίου προσφέρεται για μεγαλύτερη πολιτική αξιοποίηση.

Εκτιμάται δε ότι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα συνοχής στο εσωτερικό της κυβέρνησης Σαμαρά, τόσο στο σκέλος της αναπόφευκτης δυσκολίας που θα δημιουργήσει στο ΠΑΣΟΚ, όσο και αναφορικά με τις θέσεις που κατά καιρούς έχει διατυπώσει ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος έχει αφήσει αιχμές κατά της κυβέρνησης Καραμανλή, προκαλώντας αντιδράσεις και δυσφορία στους κόλπους της “γαλάζιας” Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα