Λύση ως τα τέλη Μαρτίου για την Κύπρο βλέπουν Σόιμπλε-Μοσκοβισί

Μέχρι το τέλος Μαρτίου το πακέτο βοήθειας προς την Κύπρο θα πρέπει να έχει λάβει την τελική του μορφή. Αυτό ανακοίνωσαν η Γερμανία και η Γαλλία μία ημέρα μετά τις κυπριακές εκλογές.

Μετά τις εκλογές της Κύπρου

και την πανηγυρική νίκη του Νίκου Αναστασιάδη η Γερμανία και η Γαλλία πιέζουν για την άμεση εξεύρεση λύσης με σκοπό την αποτροπή της χρεοκοπίας του νησιού. Με μια κοινή τους δήλωση σήμερα, οι υπουργοί τους των οικονομικών, Wolfgang Schäuble και Pierre Moscovici, ξεκαθάρισαν ότι «οι συζητήσεις θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα και ότι η συμφωνία θα πρέπει να επιτευχθεί ως τα τέλη του Μαρτίου». Όπως ισχυρίσθηκαν, το εκλογικό αποτέλεσμα παράσχει τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, η οποία μπορεί να προωθήσει γρήγορα τις διαπραγματεύσεις για ένα οικονομικό πρόγραμμα:

«Καλούμε την τρόικα και την κυπριακή πλευρά να «τρέξουν» και ολοκληρώσουν τις εργασίες για την εκπόνηση μνημονίου», δήλωσαν χαρακτηριστικά οι δύο ισχυροί άντρες της ευρωζώνης.

Η στάση αυτή της Γαλλίας και της Γερμανίας θα χαροποιήσει σίγουρα και το νέο Πρόεδρο της Κύπρου, ο οποίος αμέσως μετά την εκλογή του έσπευσε να θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την «αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Κύπρου».

Την ίδια ευχή με την Γαλλία και την Γερμανία μετά τις πολιτικές εξελίξεις στο νησί εξέφρασε και ο Πρόεδρος του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem, ο οποίος και εκείνος από την πλευρά του κάλεσε σε άμεση ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

Όλα δείχνουν λοιπόν, ότι το θέμα της Κύπρου μπαίνει στην τελική του ευθεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα