Η Αλ Κάιντα σχεδίαζε να “πνίξει στο αίμα” την Ευρώπη

Οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από την Αλ Κάιντα και τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, ακόμη και μετά τη δολοφονία του “σεϊχη του τρόμου” στο Αμποταμπάντ του Αμποταμπάντ στις 2 Μαϊου του 2011, εξελίχτηκαν στο πιο… καυτό παρασκήνιο των προηγούμενων ετών. Και, εν πολλοίς, συνεχίζουν και σήμερα.

Δύσκολα άλλωστε μπορεί κανείς να διακρίνει ανάμεσα στην αλήθεια και τον μύθο, ειδικά από τη στιγμή που… δεν μπορεί να υπάρξει αντίλογος στις κατηγορίες που

εκτοξεύονται σε βάρος της τρομοκρατικής οργάνωσης την οποία ίδρυσε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Το τελευταίο σχετικό… κρούσμα αφορά έκθεση 17 σελίδων που παραδόθηκε στις γερμανικές αρχές από τις Ηνωμένες Πολιτείες, και παρουσιάζει σχέδιο της Αλ Κάιντα για μαζικές επιθέσεις στην άλλη όχθη του Ατλαντικού αλλά και στην Ευρώπη (κυρίως), με στόχους γέφυρες, πολυσύχναστα μέρη σε μεγάλες πόλεις της Γηραιάς Ηπείρου, ακόμη και επιθέσεις σε αγωγούς φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Το σχετικό έγγραφο ήταν μεταξύ του υλικού που βρήκαν και πήραν μαζί τους οι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων SEALS , όταν εκτέλεσαν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν μέσα στο κρυσφήγετο του στο Αμποταπάντ του Πακιστάν, δεν είναι λίγοι ωστόσο εκείνοι που πιστεύουν ότι τα έγγραφα και το υλικό… ελέγχονται ως προς την αξιοπιστία τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα