Δύο νεκροί από ανεμοστρόβιλους στις ΗΠΑ

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους ανεμοστρόβιλους που έπληξαν σήμερα πολλές περιοχές των μεσοδυτικών Πολιτειών των ΗΠΑ, προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε σπίτια και καλλιέργειες.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ότι η κακοκαιρία θα συνεχιστεί.

Οι ανεμοστρόβιλοι χτύπησαν κυρίως το Κάνσας, την Οκλαχόμα και την Αϊόβα. Στο Σουόνι της Οκλαχόμας καταστράφηκε ολοσχερώς ένα πάρκο με τροχόσπιτα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνδρες που ζούσαν εκεί και να τραυματιστούν

περισσότεροι από 20 άνθρωποι.

Ο σερίφης του Ποταγουατόμι Μάικ Μπουθ μιλώντας στην εφημερίδα USA Today είπε ότι το πάρκο των τροχόσπιτων κυριολεκτικά ισοπεδώθηκε. “Μοιάζει σαν να πέρασε κάποιο βαρύ μηχάνημα από αυτά που κάνουν κατεδαφίσεις”, είπε χαρακτηριστικά.

Την Κυριακή αναφέρθηκαν 24 ανεμοστρόβιλοι σε πέντε Πολιτείες. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ότι η κακοκαιρία θα συνεχιστεί. Στο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε σημειώνεται ότι μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν και πάλι η Οκλαχόμα καθώς και περιοχές του Κάνσας, του Μισούρι και του Άρκανσο. Θύελλες ενδέχεται επίσης να πλήξουν μια ευρύτερη έκταση, από το βόρειο Τέξας μέχρι τις Μεγάλες Λίμνες, περιοχή όπου κατοικούν 60 εκατομμύρια άνθρωποι.

Keywords
Τυχαία Θέματα