Αντίδραση γιατρών στην αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής

Με αφορμή πρόθεση της Χρυσής Αυγής για τη διενέργεια πανελλαδικής εθελοντικής αιμοδοσίας, «μόνο για Έλληνες», η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ζητά την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Υγείας, «για την προστασία της ιερής πράξης της αιμοδοσίας από τον επιχειρούμενο διασυρμό» όπως αναφέρει.

Η ΟΕΝΓΕ και καλεί τις δημόσιες υπηρεσίες αιμοδοσίας , να τηρήσουν τις οδηγίες του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και να αρνηθούν ρητά κάθε αιμοληψία ή συνεργασία που οδηγεί στη σπίλωση της εθελοντικής αιμοδοσίας, μετατρέποντάς την από πράξη αλληλεγγύης σε μέσον προβολής της μισαλλοδοξίας, ενώ τονίζει: «Ως γιατροί θεωρούμε αποκρουστικό να εντάσσεται η εθελοντική αιμοδοσία στη λογική της διάκρισης, του ρατσιστικού διαχωρισμού και της εκστρατείας μίσους της «Χρυσής Αυγής».

«Το αίμα δεν έχει εθνική ή φυλετική σύνθεση», αναφέρει η ΟΕΝΓΕ, προσθέτοντας ότι «οι φιάλες που συλλέγονται κατά τη διάρκεια της εθελοντικής αιμοδοσίας χορηγούνται με αποκλειστικά ιατρικά κριτήρια σε όσους έχουν ανάγκη μετάγγισης αίματος. Παραπλανά χυδαία την κοινή γνώμη όποιος προπαγανδίζει ή αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει δυνατότητα διακρίσεων στο αίμα που συλλέγεται σε οποιαδήποτε αιμοδοσία. Το απεχθέστερο όμως είναι ότι χύνει ρατσιστικό δηλητήριο».

Για να μην μετατραπεί η διεξαγωγή της Αιμοδοσίας σε «φιέστα εθνικής και φυλετικής καθαρότητας», από την Χρυσή Αυγή, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), καλεί τα Σωματεία να είναι σε ετοιμότητα και να πάρουν πρωτοβουλίες ώστε να τηρηθούν με αυστηρότητα όλες οι προϋποθέσεις που ορίζονται.

Keywords