Ταϊλάνδη: Μια ανάσα από την πρωθυπουργό οι διαδηλωτές

Σχεδόν «άγγιξαν» την πρωθυπουργό οι διαδηλωτές στην Ταϊλάνδη, όταν εισέβαλαν σε αθλητικό κέντρο της αστυνομίας στη Μπανγκόκ, στο οποίο βρισκόταν εκείνη την ώρα η πρωθυπουργός της χώρας, Γινγκλάκ Σιναουάτρα. Η πρωθυπουργός απομακρύνθηκε εγκαίρως από το σημείο και μεταφέρθηκε σε άγνωστη τοποθεσία, όπως ανακοίνωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Πήγαν να μπουν και στο αρχηγείο

Εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού αναγκάστηκε να κάνει η αστυνομία, ώστε να εμποδίσει τους

διαδηλωτές να εισβάλουν και στο ίδιο το αρχηγείο στα δυτικά της πρωτεύουσας, σύμφωνα με το Blue Sky Tv.

Όπως αναμεταδίδει το Reuters, oι επικεφαλής των αντικυβερνητικών διαδηλωτών έχουν καλέσει τους οπαδούς τους να καταλάβουν 10 υπουργεία, έξι τηλεοπτικούς σταθμούς, το αρχηγείο της αστυνομίας και την έδρα της κυβέρνησης, όπου βρίσκεται και το γραφείο της Γινγκλάκ.

Τα γραφεία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης Thai PBS καταλήφθηκαν από τους διαδηλωτές, σύμφωνα με ανακοίνωση του PBS και της αστυνομίας, ενώ οι διαδηλωτές που δεν κατάφεραν να μπουν στο αρχηγείο της αστυνομίας, περίπου 3.000, είναι συγκεντρωμένοι ακριβώς έξω από το κτίριο.

Πέντε εμπορικά κέντρα έχουν κλείσει για προληπτικούς λόγους.

Έπειτα από ένα μήνα διαδηλώσεων, σήμερα θα είναι μια αποφασιστική ημέρα, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, η οποία είναι βέβαιη ότι θα καταφέρει να ανατρέψει την κυβέρνηση της Γινγκλάκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα