Στουρνάρας: Μόνο σοβαρό κείμενο της χώρας το Μνημόνιο

Μετά τη βαρύγδουπη δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου, ότι γνωρίζει πώς είναι να ζει κανείς με 500 ευρώ το μήνα από τα πεθερικά του, ο υπουργός Οικονομικών ξαναχτύπησε σημειώνοντας ότι «λυπάμαι που το λέω αλλά το Μνημόνιο είναι το μοναδικό σοβαρό κείμενο στη χώρα. Είναι το μόνο με στόχους και χρονοδιαγράμματα».

Η τελευταία ρήση του υπουργού Οικονομικών ακούστηκε

στη Βουλή, σε έντονη διαμάχη που είχε με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Απόστολο Κακλαμάνη. Ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε ότι δεν θα γίνουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και δεν θα έρθουν νέοι φόροι, παρά μόνο μέτρα «διαρθρωτικού χαρακτήρα». Στο άκουσμα των νέων μέτρων ο πρώην πρόεδρος της Βουλής αντέδρασε δριμύτατα, με τον υπουργό Οικονομικών να του απαντά με περισσή δόση υπεροψίας ότι «τα νέα μέτρα θα έρθουν και όταν αυτό γίνει θα τα ψηφίσετε και εσείς». Ο κ. Στουρνάρας δεν παρέλειψε σητν κόντρα του με τον Απ. Κακλαμάνη να επισημάνει ότι σε ένα χρόνο η κυβέρνηση αυτή έχει κάταβάλει τόση προσπάθεια, όση έχει καταβάλει σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του τόπου από τη μεταπολίτευση και μετά, γεγονός που προκάλεσε νέα σχόλια περί «μηδενιστικής λογικής και απαξίωσης τόσων κυβερνήσεων».

Υ.Γ. Αυτό που μάλλον παρέλειψε ο υπουργός Οικονομικών αναφορικά με τα «σοβαρά κείμενα της χώρας» είναι κάτι που λέγεται Σύνταγμα. Αλλά είναι λογικό να διαφεύγει της προσοχής του οικονομικού επιτελείου και εν γένει της κυβέρνησης την ύπαρξή του, αφού το Σύνταγμα έχει γίνει λάστιχο και το νομοθετικό έργο της Βουλής έχει αντικατασταθεί με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για να περάσουν οι αποκαλούμενες αναγκαίες «διαρθρωτικές αλλαγές» υπό το «μπαμπούλα» της χρεοκοπίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα