Σόιμπλε προς Τσίπρα: «Πρέπει να τηρηθεί το πρόγραμμα»
Μία ώρα περίπου διήρκεσε η συνάντηση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μίλησε με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση και την κατάσταση στην Ελλάδα. «Του είπα ότι τα σχέδια της λιτότητας έχουν αποτύχει και στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Τα μνημόνια της λιτότητας τα απέρριψε η ίδια η ζωή. Και τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις. Να αντιμετωπίσουμε την εξαθλίωση την ανεργία, την άνοδο του φασισμού. Αυτός ο εφιάλτης δεν μπορεί να ξαναγυρίσει ούτε να επεκταθεί στην Ευρώπη» είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Οι διάφορες μας είναι πολιτικές, όχι προσωπικές. Εμείς έχουμε όραμα μια Κοινωνική Ευρώπη. Στόχος είναι η Ελλάδα να βγει από την κρίση με την κοινωνία όρθια και τους έλληνες και τις ελληνίδες να ζουν με αξιοπρέπεια, σε μια νέα Ελλάδα, απαλλαγμένη από τα λάθη του παρελθόντος και απαλλαγμένη από εκείνες τις δυνάμεις, το κοινωνικό και πολιτικό κατεστημένο, που μας οδήγησε ως εδώ».
Σύμφωνα με τα λεγόμενα πηγής από το Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στο Reuters ο κ. Σόιμπλε είπε προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή από το αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζεται από την ελληνική κυβέρνηση με επικεφαλής τους συντηρητικούς: «Ο υπουργός Σόιμπλε είπε κατηγορηματικά στον κ. Τσίπρα ότι δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή από την εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής. Ο υπουργός Σόιμπλε κάλεσε τον κ. Τσίπρα να υποστηρίξει το δρόμο που έχει υιοθετηθεί».
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ανδρέας Καρέλιας: Ο βιομήχανος που έδωσε 1,8 εκατ. ευρώ μπόνους στους υπαλλήλους του
- Στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό ο Λευτέρης Πανταζής
- Λουκέτο στη VIP πτέρυγα του Κορυδαλλού
- Νέο χαράτσι για 100.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων!
- Επιδότηση από το ΕΣΠΑ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
- Τι σημαίνει όταν ο άνδρας έχει κοντά δάχτυλα;
- Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια του Ολυμπιακός-Καβάλα
- Χωμενίδης: Εγώ θα κόψω τον αριστερό μου όρχι εαν ο Τσίπρας….
- Οι Σκοπιανοί έκαναν την κηδεία της Ελλάδας!
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις KoutiPandoras
- Τελευταία Νέα KoutiPandoras
- Σόιμπλε προς Τσίπρα: «Πρέπει να τηρηθεί το πρόγραμμα»
- Υπόμνημα κατέθεσε ο Καπελέρης στους εισαγγελείς για τη Λίστα Λαγκάρντ
- Αλλοίωση του πολιτεύματος οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου
- Πάνω από 3.500 νεκρά παιδιά στη Συρία
- Δίδυμα βρέφη πέντε μηνών στα γραφεία των Γιατρών του Κόσμου
- Δωράκι εκατομμυρίων ευρώ στους καναλάρχες διά χειρός Σαμαρά
- Ασφαλίτης παρακολουθούσε τον Πάνο Καμμένο
- Μάκης Ανδρονόπουλος: Ιδέες για ένα στρατηγικό ελιγμό του ελληνισμού
- ΣΥΡΙΖΑ: Το χτύπημα στη Συγγρού αναδύει άρωμα παρακρατικής τρομοκρατίας
- Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά-Τσίπρα για την επίθεση στο γραφείο του πρωθυπουργού
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Για ποια αξιοπιστία, αλήθεια...???
- Ανδρέας Καρέλιας: Ο βιομήχανος που έδωσε 1,8 εκατ. ευρώ μπόνους στους υπαλλήλους του
- Ο Παπαπέτρου στο Καβάλα-Ολυμπιακός
- Οι μετανάστες αυξάνουν τον πληθυσμό της Γερμανίας
- Αντίδραση Ασκούνη για τις έρευνες ΣΔΟΕ στην Αυτοδιοίκηση
- Αρχίζουν αύριο οι εκπτώσεις
- Ο διεθνής Τύπος για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ
- Σύσκεψη για τα έργα στη Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας
- «Ζωγραφική» χωρίς χρώματα πάνω σε φύλλα δέντρων