Σκάνδαλο Folli Follie: Αναμένεται άδεια του ΔΣΑ ώστε να ξεκινήσει επιτέλους η δίκη

Άδεια προκειμένου να ξεκινήσει η δίκη για το ποινικό σκέλος του σκανδάλου της Folli Follie, που είχε αναβληθεί τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ ήταν ήδη εν εξελίξει, αναμένεται να δώσει ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, εφόσον ασφαλώς υποβληθεί σχετικό αίτημα.

Η άδεια του Συλλόγου, προκειμένου να συμμετάσχουν στη δίκη οι δικηγόροι, απαιτείται, δεδομένης της απόφασης για αποχή τους από συγκεκριμένες δίκες, που έχουν ως αντικείμενο

αδικήματα που σχετίζονται με τον άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα, δηλαδή τις εγκληματικές οργανώσεις.

Η αποχή των δικηγόρων από τις συγκεκριμένες δίκες, οφείλεται σε διάταξη την οποία ψήφισε τον Μάρτιο του 2021, σύμφωνα με την οποία κανένας καταδικασθείς ακόμη και για πλημμελήματα κατά της περιουσίας και της ιδιοκτησίας, αν διαπράττουν το έγκλημα ως συμμορία, δεν θα λαμβάνουν αναστολή. Θα οδηγούνται δηλαδή στη φυλακή. Εξαιτίας αυτής της απόφασης της κυβέρνησης και της απόφασης των δικηγόρων να απέχουν από τέτοιες δίκες, η δίκη της Folli Follie είχε αναβληθεί. Αν ωστόσο δεν ξεκινήσει σύντομα, είναι ορατός ο κίνδυνος να παραγραφούν μια σειρά από αδικήματα.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr πάντως, ο πρόεδρος ου Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Δημήτρης Βερβεσός εξηγεί πως εφόσον υποβληθεί αίτημα θα δοθεί άδεια στους δικηγόρους με βάσει την πάγια θέση του Συλλόγου ότι τέτοιες άδειες δίδονται εφόσον υπάρχουν κρινόμενα κακουργήματα με χρόνο τέλεσης τη δεκαπενταετία και την εξαετία για τα πλημμελήματα. Η δίκη γίνεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η εν λόγω υπόθεση με βασικούς κατηγορουμένους τον Δημήτρη και τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, ενώ συνολικά στο εδώλιο κάθονται 13 άτομα με κατηγορίες για παραποιημένους ισολογισμούς, οικονομικά αδικήματα και την κατηγορία για εγκληματική οργάνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα