Ρόδος- Άκαρπες οι έρευνες για τους δεκάδες αγνοούμενους μετανάστες

Άκαρπες βαίνουν μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον εντοπισμό δεκάδων ανθρώπων που αγνοούνται μετά τη βύθιση μικρού σκάφους περίπου 38 ναυτικά μίλια νότια της Ρόδου. Το σκάφος μετέφερε δεκάδες πρόσφυγες που προσπαθούσαν να φτάσουν από την Τουρκία στην Ιταλία.

Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί σώα 29 άτομα, δύο από τους οποίους περισυνέλλεξε και μετέφερε Super Puma στην Κάρπαθο ενώ οι άλλοι 27 διασώθηκαν από τάνκερ ελληνικών συμφερόντων, το οποίο τους μετέφερε στα Καρδάμαινα της

Κω. Ο αριθμός αυτών που επέβαιναν σύμφωνα με αρχικές μαρτυρίες ήταν 60 έως 80, ωστόσο δεν έχει εξακριβωθεί με αποτέλεσμα να μην είναι ακριβής ο αριθμός των αγνοούμενων. Το πλοιάριο που επέβαιναν ήταν χωρητικότητας το πολύ 30 ατόμων. Όσο περνά ο χρόνο μειώνονται οι πιθανότητες για εξεύρεση επιζώντων.

Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετέχουν δύο ναυαγοσωστικά σκάφη του Λιμενικού, δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, τρία παραπλέοντα πλοία, ένα Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) του Λιμενικού, καθώς και ένα ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα