Πραγματογνωμοσύνη για το στικάκι ζήτησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς

Τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στο USB με τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ ζήτησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης.

Συγκεκριμένα οι δύο εισαγγελείς ζητούν από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών να διαπιστωθεί εάν το στικάκι το οποίο έχουν στη διάθεση τους έχει υποστεί αλλοίωση σε σχέση με την αρχική λίστα Λαγκάρντ. Και ειδικότερα εάν έχουν αφαιρεθεί από αυτό τα ονόματα των τριών συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω

στικάκι φέρει ημερομηνία δημιουργίας 8 Ιουλίου 2011.

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής παραμένουν ανοικτά πολλά θέματα γύρω από την υπόθεση. Η εξέταση του USB που έχει στη διάθεσή του HOTDOC από ειδικό πραγματογνώμονα έδειξε ότι τo USB είχε υποστεί επεξεργασία στις 4 και 5 Ιουλίου του 2010. Δύο μήνες δηλαδή πριν από τότε που σύμφωνα με τα όσα έχει υποστηρίξει στην κατάθεση του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο κ. Παπακωνσταντίνου έλαβε στα χέρια το USB.

Για τα συμπεράσματα της πραγματογνωμοσύνης θα ενημερωθούν οι οικονομικοί εισαγγελείς ενώ το πόρισμα θα σταλεί στην Βουλή αλλά και στον ανακριτή εφόσον έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.
Εν τω μεταξύ μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο φορολογικός έλεγχος των συγγενικών προσώπων του κ. Παπακωνσταντίνου.

Σε ότι αφορά το φορολογικό έλεγχο του συνόλου των προσώπων που περιλαμβάνονται στη Λίστα, προχωρά με βραδείς ρυθμούς. Για το λόγο αυτό οι οικονομικοί εισαγγελείς με έγγραφο που απέστειλαν στον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα ζητώντας ενίσχυση του προσωπικού προκειμένου να προχωρήσουν οι έλεγχοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα