Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Μπόρις Τζόνσον

Σαν «βόμβα» έσκασε την Παρασκευή (9/6) η είδηση ότι ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον παραιτήθηκε από τη θέση του βουλευτή, μόλις πληροφορήθηκε ότι θα επιβληθούν κυρώσεις λόγω της έρευνας για το Partygate. Η απόφαση του Μπόρις Τζόνσον έρχεται μετά από την έκθεση της Επιτροπής Διερεύνησης από τη Βουλή, η οποία συμπέρανε ότι ο πρώην πρωθυπουργός παραπλάνησε το Κοινοβούλιο σχετικά με το εάν διοργάνωνε κορονοπάρτι την περίοδο των lockdown

«Είναι

πολύ λυπηρό που εγκαταλείπω το Κοινοβούλιο – τουλάχιστον προς το παρόν», ανέφερε ο Τζόνσον σε δήλωσή του. «Με αναγκάζει να αποχωρήσω μια μικρή ομάδα ανθρώπων, χωρίς κανένα στοιχείο που να στηρίζει τους ισχυρισμούς τους και χωρίς την έγκριση ακόμη και των μελών του Συντηρητικού κόμματος, πόσο μάλλον του ευρύτερου εκλογικού σώματος». O Tζόνσον πρόσθεσε δε «Δεν είπα ψέματα και πιστεύω ότι η επιτροπή το γνωρίζει κατά βάθος».

Η παραίτηση του Τζόνσον, σύμφωνα με το AP, θα προκαλέσει ειδικές εκλογές για την αντικατάστασή του ως βουλευτή και την έδρα του στα προάστια του Λονδίνου.

Ο Μπόρις Τζόνσον, του οποίου η καριέρα στιγματίστηκε από μια σειρά σκανδάλων, οδήγησε τους Συντηρητικούς σε μια συντριπτική νίκη το 2019, αλλά αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία του κόμματός του.

Keywords
Τυχαία Θέματα