Πακιστανικό αεροσκάφος άλλαξε προορισμό και προσγειώθηκε στο Λονδίνο

Πριν από λίγη ώρα, πακιστανικό αεροσκάφος της εταιρίας Pakistan International Airlines, με 297 επιβαίνοντες, άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε προς το αεροδρόμιο Στάνσεντ του Λονδίνου, αντί για το Μάντσεστερ, που ήταν και ο αρχικός του προορισμός. Βρετανικά καταδιωκτικά αμέσως απογειώθηκαν και το συνόδεψαν μέχρι και την προσγείωσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πιλότος ειδοποίησε για «επεισόδιο στην καμπίνα των επιβατών», γεγονός που σήμανε συναγερμό στις βρετανικές αρχές. Όπως όλα δείχνουν, όμως, υπήρξε

συμπλοκή μεταξύ επιβατών, κάτι που ανάγκασε την προσγείωση του αεροσκάφους για να διευθετηθεί. Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε τους δύο επιβάτες, επειδή «έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια της πτήσης».

Το αεροπλάνο που εκτελούσε την πτήση PK709 είχε απογειωθεί από τη Λαχόρη και οι βρετανικές αρχές δεν του επέτρεψαν να προσγειωθεί στο Μάντσεστερ όπου ήταν ο τελικός προορισμός του.

Σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, οι πρώτες ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι το περιστατικό δεν αφορά τρομοκρατική επίθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα