Ομολόγησε ο σύντροφος της Εύας Καϊλή την εμπλοκή του στο Qatargate

Την εμπλοκή του στην υπόθεση του περιβόητου Qatargate φέρεται να ομολόγησε ο ιταλός σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που φέρνουν στο φως τόσο η ιταλική εφημερίδα La Repubblica και η βελγική Le Soir.

Σύμφωνα με τη Repubblica, ο Τζόρτζι παραδέχθηκε ότι “τα έκανα όλα για λεφτά που δεν είχα ανάγκη” και ζήτησε να αφεθεί ελεύθερη η Εύα Καϊλή, υποστηρίζοντας ότι δεν ήξερε τίποτα. “Θα κάνω ό,τι είναι δυνατό για να αφεθεί ελεύθερη η σύντροφός μου και να φροντίσει την 22 μηνών κόρη μας”, φέρεται να είπε.

Υπενθυμίζεται ότι για τις 22 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε η ακρόαση της Εύας Καϊλή για την εμπλοκή της στο Qatargate, όπου θα αποφασιστεί από το δικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών το εάν θα παραμείνει προφυλακισμένη ή θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της.

Η Le Soir αναφέρει ότι ο Ιταλός παραδέχεται για τον εαυτό του το ρόλο του διαχειριστή των χρημάτων που έδιναν το Κατάρ και το Μαρόκο, δείχνοντας ως “εγκέφαλο” του κυκλώματος τον Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, πρώην ευρωβουλευτή. Ο Τζόρτζι εμπλέκει εξάλλου στην υπόθεση δύο ακόμα ευρωβουλευτές: τον Ιταλό Αντρέα Κοζολίνο, στον οποίο εργαζόταν ως βοηθός, και τον Βέλγο Μάρκ Ταραμπέλα, το σπίτι του οποίου ερεύνησε η βελγική αστυνομία. Αντίθετα, ο Τζόρτζι έχει άλλη άποψη για τη Βελγίδα ευρωβουλευτή Μαρί Αρενά, για την οποία κατέθεσε ότι πιστεύει στην ακεραιότητά της και δεν γνωρίζει αν έχει λάβει χρήματα από τον Παντσέρι.

Keywords