Λαφαζάνης: «Επιχειρούν να επιβάλλουν στρατιωτικό νόμο»

Για αντιαριστερό και αντεργατικό παραλήρημα κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας, νωρίτερα, σε συγκέντρωση εργαζομένων στην ΕΘΕΛ, στο Βοτανικό και στην Πέτρου Ράλλη.

«Η κυβέρνηση έχει επιβάλει στη χώρα ένα βαρύ αυταρχικό χειμώνα και μια κατάσταση ανοικτής αντισυνταγματικής, αντιδημοκρατικής

και αντεργατικής εκτροπής. Η κυβέρνηση αυτή, μέσα από ένα πρωτοφανές αντιαριστερό και αντεργατικό παραλήρημα που παραπέμπει στις πιο σκοτεινές περιόδους αυτής της χώρας, επιχειρεί να επιβάλλει καθεστώς “στρατιωτικού νόμου” στον κόσμο της μισθωτής εργασίας», είπε ο κ. Λαφαζάνης, σχολιάζοντας την απόφαση επίταξης των εργαζομένων.

«Γι’ αυτό προωθεί αδίστακτα, όχι μόνο την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, αλλά και την ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων και το χειρότερο, την κατάργηση στην πράξη του ίδιου του δικαιώματος της απεργίας, με δικαστικές αποφάσεις και άθλιες επιστρατεύσεις», συμπλήρωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει αυτά τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στις συγκοινωνίες και υπογραμμίζει την ανάγκη ενός ενιαίου ενωτικού εργατικού – λαϊκού μετώπου για την αποτελεσματική διεκδίκηση τους και για προοδευτικές δημοκρατικές εξελίξεις στη χώρα», σημείωσε κλείνοντας, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα