Γ. Μαντζουράνης: Η υπόθεση των υποκλοπών πλήττει το σκληρό πυρήνα του δημοκρατικού κράτους δικαίου

«Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να συγκαλύψει το σκάνδαλο των υποκλοπών με κάθε μέσο. Καθυστερεί να συγκαλέσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη βουλή καθώς και την Ολομέλεια της Βουλής, για να κερδίσει χρόνο και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη με κόλπα, όπως προαναγγελίες παροχών στην ΔΕΘ, fuel pass και power

pass, Ερντογάν κτλ», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Μαντζουράνης σε συνέντευξη «Στο Κόκκινο 105,5» με τον Νίκο Σβέρκο για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο ίδιος σχολίασε, μεταξύ άλλων: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το απολογητικό “τζιτζικοδιάγγελμα” του προσπάθησε να συσκοτίσει τις παράνομες παρακολουθήσεις δυο δημοσιογράφων και του αρχηγού του τρίτου σε δύναμη κοινοβουλευτικού κόμματος με φυγή προς τα εμπρός, δηλαδή υποσχέσεις για περισσότερες εγγυήσεις για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για λόγους εθνικής ασφάλειας. Δεν είπε όμως τίποτα για την ταμπακιέρα, δηλαδή καμία λέξη για το ποιος, πώς και γιατί θεώρησε έναν ευρωβουλευτή, υποψήφιο αρχηγό και ήδη αρχηγό του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ύποπτο για την εθνική ασφάλεια. Και χωρίς να ξεκαθαρίσει ποιος ήταν ο λόγος εθνικής ασφάλειας που επέβαλε την παρακολούθηση του Ν. Ανδρουλάκη. Ποιος θεώρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη κατάσκοπο και για ποιον λόγο κινδύνεψε η εθνική ασφάλεια μας από αυτόν;».

Υπογράμμισε ακόμα: «Αυτή η δυσώδης και ερεβώδης υπόθεση των υποκλοπών πλήττει το σκληρό πυρήνα του δημοκρατικού κράτους δικαίου σε μια από τις πιο ευαίσθητες περιοχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δηλαδή την ιδιωτικότητα ως προϋπόθεση της ανθρωπινής αξιοπρέπειας, που θωρακίζεται με το απαραβίαστο της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής, την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών. Σήμερα η Ελλάδα με τα κατορθώματα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη διασύρεται διεθνώς από τα μεγαλύτερα δημοσιογραφικά δίκτυα και μέσα, Reuters, Al Jazeera, Associated Press, Politico, France 24, Le Monde, Liberation, Gardian & φυσικά την εμβληματική Washington Post, που γράφει για το ελληνικό Watergate, καθώς και από την ναυαρχίδα του φιλελεύθερου αμερικανικού κατεστημένου New York Times, που στέλνουν δημοσιογράφους στην Ελλάδα για να ερευνήσουν το θέμα των υποκλοπών».

Ακούστε τη συνέντευξη του Γιάννη Μαντζουράνη:

Γιάννης Μαντζουράνης · Γιάννης Μαντζουράνης: Κυβέρνηση «εθνικής α(ν)ασφάλειας»
Keywords
Τυχαία Θέματα