150.000 επιχορήγηση για τους πληγέντες στο Άργος

Έκτακτη επιχορήγηση 150.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών θα δοθεί άμεσα στον δήμο Άργους για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών, όπως ανακοινώθηκε από το κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε την πόλη.

Κατά τη σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο της πόλης υπό τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη γνωστοποιήθηκε ότι θα δοθούν στον δήμο Άργους – Μυκηνών κονδύλια από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την αποκατάσταση των υποδομών και για αντιπλημμυρικά έργα.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος ζήτησε από τους υπουργούς να δοθεί επιπλέον επίδομα θέρμανσης

στους πλημμυροπαθείς.

Η περιφέρεια Πελοποννήσου θα παρέμβει άμεσα για την αποκατάσταση σημείων του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύο που υπέστησαν φθορές, ενώ ήδη έχει αρχίσει η καταγραφή των ζημιών στις υποδομές.

Η καταγραφή των ζημιών σε καλλιέργειες ξεκινά αύριο. Το έργο αυτό θα συντονίσει ο διοικητής του ΕΛΓΑ Βασίλης Έξαρχος ο οποιος θα μεταβεί στην περιοχή.

Από τις πλημμύρες καταστράφηκαν τρία γεφύρια. Δύο από αυτά βρίσκονται στα ορεινά της επαρχίας και εξαιτίας των ζημιών δυσκολεύει η πρόσβαση στα χωριά Καπαρέλι και Γυμνό, που εξυπηρετούνται μέσω δευτερευόντων δρόμων.

Εξάλλου, ζημιές έχουν υποστεί περισσότερα από 200 σπίτια.

Στο μεταξύ, αποκαταστάθηκε και διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό Άργους – Τρίπολης.

Keywords
Τυχαία Θέματα