Υπόθεση Proton Bank: Σε απολογία καλείται ο εκδότης Αντ. Δελατόλας

Σε απολογία καλείται την επόμενη εβδομάδα ο εκδότης Αντώνης Δελατόλας, με την κακουργηματική κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ένταλμα σύλληψης για τον γιο του Πέτρου Κυριακίδη.

Η κατηγορία αφορά το έμβασμα ύψους 500.000 ευρώ που φέρεται να είχε αποδέκτη τον κ. Δελατόλα και εστάλη από τράπεζα της Κύπρου με εντολή του κατηγορουμένου

Πέτρου Κυριακίδη, την περίοδο κατά την οποία οι λογαριασμοί του στην Ελλάδα ήταν δεσμευμένοι από τη Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Proton Bank. Το συγκεκριμένο έγγραφο της συναλλαγής περιλαμβάνεται στην ογκώδη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση και φέρει ημερομηνία 20 Ιανουαρίου του 2012.

Με ανακοίνωσή του πάντως ο κ. Δελατόλας έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ποινική εμπλοκή τονίζοντας πως «η σχέση μου με τον Πέτρο Κυριακίδη αφορά τη νόμιμη πώληση μετοχών μειοψηφίας εταιρείας μου.

2. Από την παραπάνω συμφωνία δεν απέκτησε συμμετοχή στη διοίκηση της εταιρείας.

3. Η εν λόγω πληρωμή έγινε σε εκπλήρωση όρων της παραπάνω συμφωνίας του Ιανουαρίου του 2011, εποχή που ο ιδίος ήταν επιχειρηματίας υπεράνω υποψίας, με συμμετοχή σε πλήθος επιχειρήσεων του κλάδου, όπως «Ελευθεροτυπία», «Πήγασος», «Flash», «Espresso» κ.τ.λ).

4. Η συμφωνία ανακοινώθηκε στα αρμόδια θεσμικά όργανα και δημοσιοποιήθηκε άμεσα στο κοινό.

5. Εξυπακούεται ότι έχουν εκπληρωθεί όλες οι σχετικές από τη συμφωνία μεταβίβασης του μειοψηφικού πακέτου φορολογικές υποχρεώσεις».

Την ίδια ώρα, η 2η ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη, που χειρίζεται την υπόθεση, προχώρησε στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του γιου (Γιώργος Κυριακίδης) του καταζητούμενου κατηγορουμένου Πέτρου Κυριακίδη ο οποίος αν και εκλήθη, δεν εμφανίστηκε στο ανακριτικό γραφείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα