Υπεγράφη η πώληση της Μ&Μ Gas στην Μυτιληναίος

Η M&M δεν είναι… όποια κι όποια εταιρεία. Άπαντες θυμούνται στην αγορά ότι πρόκειται για την πρώτη εταιρεία που επιχείρησε πρώτα στα τέλη του 2009 και έπειτα τον Μάρτιο του 2010 να φέρει στην Ελλάδα ένα ιδιωτικό φορτίο LNG στη Ρεβυθούσα, με την εκφόρτωση του αερίου να παρεμποδίζεται στο τέρμιναλ, αλλά την M&M να δικαιώνεται

εν τέλει.

Ο όμιλος “Μυτιληναίος” πλέον θα καταστεί μοναδικός μέτοχος της εν λόγω εταιρείας. Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση έγκρισης από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Η Μυτιληναίος τονίζει πως η ανωτέρω συμφωνία επιβεβαιώνει τη στρατηγική προσήλωση της εταιρείας στην περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το φυσικό αέριο.

Ο όμιλος Μυτιληναίος είναι ο πρώτος καταναλωτής φυσικού αερίου στην Ελλάδα, με ανάγκες που ανέρχονται σε 1,5 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως, με τις προβλέψεις να δείχνουν αύξηση αναγκών κατά 1 δισ. κυβικά μέτρα όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής.

Οι ηχηρές κινήσεις του ομίλου στο φυσικό αέριο ουσιαστικά είχαν προδιαγράψει μία τέτοια εξέλιξη, καταστώντας την M&M πλήρως στο θυγατρικό βραχίονα δραστηριοποίησης στο φυσικό αέριο. Άλλωστε από τον περασμένο Ιούλιο ο όμιλος Μυτιληναίος έγινε η πρώτη εταιρεία που έφερε στην Ελλάδα υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) από την Qatar Gas, βάζοντας με αυτό τον τρόπο στη λίστα των συνεργατών τον μεγαλύτερο προμηθευτή LNG.

Παράλληλα ο όμιλος εισάγει ποσότητες φυσικού αερίου από τον ρωσικό κολοσσό Gazprom, ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις με ακόμη έναν κολοσσό.

Keywords
Τυχαία Θέματα