Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Γιατί μένουν εκτός 15.000 παιδιά

14:05 8/7/2017 - Πηγή: BankWars

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου,
δήλωσε στον RealFM πως πράγματι θα μείνουν τουλάχιστον 15.000 παιδιά εκτός βρεφονηπιακών σταθμών.

«Δεν πρέπει να μείνει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, δεν είναι εφικτό εφέτος να πιάσουμε αυτόν το στόχο», τόνισε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, δήλωσε πως ενδέχεται να μείνουν εκτός περισσότερα από τα 15.000 παιδιά που προβλέπονται. «Νομίζω ότι θα μείνουν παραπάνω εκτός… Αυτό είναι ένα μακροχρόνιο πρόβλημα το οποίο κρυβόταν για πολλές παραμέτρους.

Το πρόβλημα ήταν ότι δεν υπάρχουν επαρκείς θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, σήμερα λειτουργούν 2.800 βρεφονηπιακοί σταθμοί δεν φτάνουν, αυτό είναι το πρώτο θέμα. Άρα έπρεπε εδώ και πολλά χρόνια να έχει προβλεφθεί σε συνέργεια με τους δήμους να ανοίξουν νέες θέσεις βρεφονηπιακών σταθμών», είπε.

Η κυρία Φωτίου είπε πως το πρόβλημα προϋπήρχε, αλλά κρυβόταν διότι μέχρι σήμερα είχαν δικαίωμα χρήσης του σταθμού μόνο οι εργαζόμενες μητέρες, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διεύρυνε το σύστημα, γιατί θεώρησε ότι δεν μπορεί τα παιδιά που είναι από φτωχές οικογένειες και που είναι άνεργοι οι γονείς τους να μένουν στα σπίτια τους και να μην πηγαίνουν σε βρεφονηπιακό. Με την αλλαγή του συστήματος, η βάση των δικαιούχων μεγάλωσε και θέσεις δεν υπήρχαν…

Keywords
Τυχαία Θέματα