ΒΟΥΛΗ: ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 153 ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ – Τι πρωτότυπο…

Νόμος του κράτους το πολυνομοσχέδιο με τα επώδυνα μέτρα του συμπληρωματικού μνημονίου, με 153 ψήφους από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Ολα τα κόμματα της ανιπολίτευσης ψήφισαν κατά, εκτός από τη ρύθμιση για την κατάργηση του αφορολόγητου στη βουλευτική αποζημίωση και την μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια.

Τα αντίμετρα της κυβέρνησης ψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος

Νικολόπουλος, ενώ πολλά άρθρα του πολυνομοσχεδίου που αφορούν διαρθρωτικές αλλαγές, ψήφισε και ο επίσης ανεξάρτητος Χάρης Θεοχάρης.

Διαφοροποιήθηκε και δεν ψήφισε το άρθρο 56 (δήλωσε παρούσα) που αφορά στις απολύσεις των εκπαιδευτικών στην ιδιωτική εκπαίδευση, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τασία Χριστοδουλοπούλου, προκειμένου, όπως δήλωσε να τιμήσει τον πρόωρα χαμένο αδελφό της Αγηδίλαο Χριστοδουλόπουλο, συνδικαλιστή στην ΟΙΕΛΕ

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος μαζί με τους 16 βουλευτές του κόμματος του, απέστειλαν επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, με την οποία δηλώνουν ότι, «δεν επιθυμούμε να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας μια άκυρη, παράνομη διαδικασία». Παράλληλα αναφέρουν ότι καταψηφίζουν το νομοσχέδιο και χαρακτηρίζουν αντισυνταγματικό τον αποκλεισμό τους από την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα