Βαρουφάκης στο Λουξεμβούργο, Τσίπρας στην Αγία Πετρούπολη – «Απόβαση» επιχειρηματιών στη Ρωσία

Την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα βρίσκεται στο Λουξεμβούργο για την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη, προκειμένου να συμμετάσχει στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ.

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί αύριο με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, την ώρα που η ελληνική οικονομία απειλείται με χρεοκοπία

και υπάρχει αδιέξοδο στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα παρέμβει στην Ολομέλεια του Φόρουμ, αμέσως μετά την ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στην Αγία Πετρούπολη ο κ. Τσίπρας θα συνοδεύεται από τον Γιώργο Σταθάκη, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, την Νάντια Βαλαβάνη, τον Κώστα Ήσυχο και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, στελέχη της κυβέρνησης, καθώς επίσης και από πολυπληθή αντιπροσωπεία επιχειρηματιών. Στη διάρκεια του Οικονομικού Φόρουμ θα υπάρξουν συναντήσεις μεταξύ των Ελλήνων υπουργών και των Ρώσων ομολόγων τους, ενώ θα υπάρξουν συναντήσεις των Ελλήνων επιχειρηματιών με ρωσικές επιχειρήσεις.

Σημειώνεται πως το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, διεξάγεται από το 1997 με τη συμμετοχή αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, επικεφαλής των μεγαλύτερων εταιρειών και οικονομικών εμπειρογνωμόνων από όλο τον κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα