Βαρκελώνη: Στα χέρια της αστυνομίας ο 22χρονος καταζητούμενος οδηγός του φορτηγού

Ο οδηγός του βαν που αιματοκύλησε τη Βαρκελώνη Γιουνές Αμπουγιακούμπ, φέρεται να έχει συλληφθεί από τις αρχές, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα La Vanguardia.

Η αστυνομία της Καταλονίας δεν επιβεβαίωσε την είδηση, ωστόσο νωρίτερα σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «επεισόδιο» σε εξέλιξη στη συνοικία Subirats, δυτικά της Βαρκελώνης. Όπως ανέφερε αστυνομική πηγή στο Reuters, έχει τραυματιστεί ένα άτομο από την επιχείρηση στο Subirats.

Ωστόσο,

σύμφωνα με τον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό Cadena, οι αστυνομικές αρχές πυροβόλησαν και σκότωσαν τον άνδρα που φορούσε ζώνη με εκρηκτικά.

Το γεγονός επιβεβαιώνει και η El Pais, η οποία αναφέρει ότι άνδρας με τα χαρακτηριστικά του Abouyaaquoub σκοτώθηκε στην πόλη Σουμπιράτς, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της χώρας.

Νωρίτερα σήμερα είχε γίνει γνωστό ότι ο άνδρας που έριξε ένα αυτοκίνητο πάνω στο πλήθος την περασμένη Πέμπτη διέφυγε από το σημείο με τα πόδια ενώ αργότερα μαχαίρωσε μέχρι θανάτου έναν άνδρα και πήρε το αυτοκίνητό του για να διαφύγει, ανέφερε σήμερα η αστυνομία της Καταλονίας.

Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση του βαν στη Ράμπλας, ενώ άλλη μία γυναίκα σκοτώθηκε σε ξεχωριστή επίθεση που φέρεται να πραγματοποίησαν ισλαμιστές μαχητές μερικές ώρες αργότερα στο παραλιακό θέρετρο Καμπρίλς.

Η αστυνομία θεωρεί τώρα πως ο απολογισμός των νεκρών από τις επιθέσεις ανέρχεται στους 15, συμπεριλαμβανομένου του ισπανού άνδρα ο οποίος μαχαιρώθηκε στο αυτοκίνητό του ενώ προσπαθούσε να σταθμεύσει.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως ο Abouyaaqoub πήρε το αυτοκίνητο, έπεσε πάνω σε αστυνομικούς σε ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας στην πόλη και στη συνέχεια εγκατέλειψε το όχημα με τον νεκρό στο εσωτερικό του.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης της Καταλονίας δήλωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου πως ένα άλλο περιστατικό βρισκόταν σε εξέλιξη στη Βαρκελώνη σήμερα σχετικά με ένα ύποπτο σακίδιο σε ένα λεωφορείο, όμως η αστυνομία επιβεβαίωσε αργότερα ότι επρόκειτο για λάθος συναγερμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα