Βαριές απώλειες 800 μονάδων στον Dow Jones – Δεν πίστεψαν Τραμπ-Σι οι αγορές

Ο Dow Jones «βούλιαξε» την Τρίτη κατά 3,1% ή 799 μονάδες στις 25.027 μονάδες, ο S&P κατέγραψε απώλειες 3,24% στις 2.700 μονάδες και ο Nasdaq έχασε 3,8%, κλείνοντας στις 7.158 μονάδες.

Οι επενδυτές καλωσόρισαν χθες την ανακοίνωση της Ουάσινγκτον ότι συμφώνησε για μια περίοδο τουλάχιστον 90 ημερών να μην προχωρήσει στην αύξηση του ύψους των ήδη επιβληθέντων δασμών από το 10% στο 25% σε κινεζικά αγαθά αξίας 200 δισ. δολ. αλλά και την ανακοίνωση από την πλευρά του Πεκίνου

ότι συμφώνησε να αυξήσει τις εισαγωγές βιομηχανικών, αγροτικών και ενεργειακών αγαθών από τις ΗΠΑ.

Την Τρίτη όμως, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τόνισε πως είναι «άνθρωπος των δασμών», λέγοντας πως όσοι κάνουν επιδρομή στον πλούτο των ΗΠΑ πρέπει να πληρώνουν.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου σημείωσε πτώση έξι μονάδων βάσης στο 2,91%

Σύμφωνα με το Reuters, η αντιστροφή της καμπύλης των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων πυροδότησε φόβους για επερχόμενη ύφεση της αμερικανικής οικονομίας.

Η απόδοση ανάμεσα στον τριετή και τον πενταετή και ανάμεσα στον διετή και το πενταετή τίτλο αντιστράφηκε τη Δευτέρα. Πρόκειται για τις πρώτες αντιστροφές στην καμπύλη των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης. Επιπλέον, οι αναλυτές αναμένουν πως θα ακολουθήσει σύντομα και η αντιστροφή της καμπύλης ανάμεσα στον δεκαετή και τον διετή τίτλο.

—Η τιμή του πετρελαίου κινήθηκε υψηλότερα 0,6% στα 53,25 δολάρια ανά βαρέλι

—-Η του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,6% και έκλεισε στα 1.246 δολάρια η ουγγιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα