Τσίπρας: Κάποιοι δεν θέλουν να πετύχουμε

Σκοπιανό και τρίτη αξιολόγηση συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας στην Κουμουνδούρου, στην οποία αν και αποτιμήθηκε θετικά η ολοκλήρωση αυτού του κύκλου, μέλη του κόμματος εμφάνισαν αμηχανία για την επόμενη ήμερα της εξόδου από το Μνημόνιο. Σύμφωνα με κομματικές πηγές εκφράστηκε ο προβληματισμός πως ακόμα και όταν βγει η Ελλάδα από το πρόγραμμα δεν θα είναι όλα δυνατά, δηλαδή ότι η έξοδος δεν θα προσδώσει στην κυβέρνηση πλήρης

ελευθερία κινήσεων.
Σύμφωνα με κομματικές πηγές, στη συνεδρίαση δόθηκε μια εικόνα για το Σκοπιανό. Από τον πρωθυπουργό και από όλα τα μέλη εκφράστηκε ότι είναι εξαιρετικά αναγκαίο να δημιουργηθεί μια ευρύτατη κοινωνική και πολιτική συναίνεση για την επίλυση, ενώ τονίστηκε ότι το κόμμα πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Επίσης συζητήθηκε πως η αντιπολίτευση πρέπει να τοποθετηθεί με σαφήνεια και χωρίς να παίζει κρυφτούλι, με τα μέλη να υπογραμμίζουν ότι είναι ένα εθνικό ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί και να ηττηθούν οι εθνικιστικές φωνές «Να πάρει το κόμμα πρωτοβουλίες για να ενημερωθεί λαός», είπε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πηγές.
Αιχμές πρωθυπουργού
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός είπε πως υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που δεν θέλουν να δουν αυτή την κυβέρνηση να πετύχει, ωστόσο έχουμε καταφέρει να οικοδομήσουμε σημαντικές συμμαχίες στο πλαίσιο της Ευρώπης που πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο, ώστε να καταφέρουμε να επιτύχουμε την οριστική έξοδο της χώρα από τη μνημονιακή επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018.
Αξιολόγηση και έξοδος
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση, από τα μέλη, επισημάνθηκε ότι πρέπει να είμαστε μετρημένοι, σοβαροί και προετοιμασμένοι ενόψει της φάση της διαπραγμάτευσης και να οικοδομήσουμε συμμαχίες. Όπως τονίζουν κομματικές πηγές, υπάρχουν συμμαχίες κυρίως στην Ελλάδα που δεν θέλουν να δουν μια θετική εξέλιξη στην ολοκλήρωση του προγράμματος και ειδικά η ΝΔ, η οποία έχει λόγους να μην πετύχει αυτή η κυβέρνηση. Υπογραμμίστηκε ότι μπαίνουμε σε ένα εξάμηνο που θα χαρακτηριστεί από την προετοιμασία για την έξοδο από το πρόγραμμα. Εκφράστηκαν προβληματισμοί και απόψεις για το ποιες πρέπει να είναι οι κεντρικές επιδιώξεις για να μπορέσει να ολοκληρωθεί με επιτυχία το πρόγραμμα και για το χρέος. Πηγές αναφέρουν ότι προβληματισμοί εστίασαν στο ότι αν και θα υπάρχει μια θεμελίωσης αλλαγή όταν θα βγούμε από το πρόγραμμα, αλλά όχι ότι θα είναι όλα δυνατά.
Τέλος, η συζήτηση αφορούσε την εισήγηση της ΚΕ που θα διεξαχθεί Παρασκευή και Σάββατο. Τοποθετήθηκαν αρκετοί και μπήκαν οι βασικοί άξονες του επόμενου διαστήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα