Τσίπρας: Έχετε μετατρέψει τη χώρα σε Φαρ Ουέστ – Πεδία εμφύλιας σύρραξης τα νησιά

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για το νέο ασφαλιστικό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας την ότι «νομοθετεί μνημονιακές πολιτικές μετά το τέλος των μνημονίων».

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας

τόνισε:  «Σήμερα μιλάμε για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Ωστόσο με όσα συμβαίνουν γύρω μας τις τελευταίες μέρες η έννοια της ασφάλειας, στην ευρεία της διάσταση, καθίσταται κρίσιμη και ουσιαστική για τον κάθε πολίτη.»

“Εσείς υποτίθεται θα φέρνατε την τάξη και την ασφάλεια και έχετε οδηγήσει τη χώρα στα πρόθυρα του χάους. Με τις ιδεοληπτικές εμμονές σας.  Με τον αυταρχισμό και την αλαζονεία σας. Και με την πρωτοφανή διαχειριστική σας ανικανότητα. Παράγετε ανασφάλεια και φόβο στον μέσο Έλληνα πολίτη.”

“Έχετε θυσιάσει τα πάντα στο βωμό της επικοινωνίας. Νομίζετε ότι μπορεί κανείς να κυβερνά έναν λαό και μια χώρα χωρίς σχέδιο για τα μείζονα προβλήματα, παρά μόνο με αλαζονεία και αυταρχισμό. Αρκεί να έχει επικοινωνιακή πολιτική και στήριξη από τα Μέσα Ενημέρωσης.”

“Είχατε κάνει προεκλογικά και μετεκλογικά κεντρικό σας θέμα αυτό της ασφάλειας. Και αποδεικνύεστε η πιο ανίκανη κυβέρνηση να προασπίσει την ασφάλεια των πολιτών. Παραλάβατε 1500 ειδικούς φρουρούς χωρίς να τηρήσετε καμία διαδικασία ΑΣΕΠ και βεβαίως χωρίς να τους περάσετε από καμία εκπαίδευση. Τους δώσατε όμως όπλα να κυκλοφορούν στους δρόμους.  Γιατί, μα για να δείξετε ότι αυξάνονται οι αστυνομικοί στους δρόμους. Πολύ ωραία. Και κοντεύουμε να θρηνήσουμε θύματα.” υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας που επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το θέμα των ειδικών φρουρών.

Πως δίνεις όπλο σε ανεκπαίδευτους ανθρώπους να βγαίνουν στο δρόμο; Τη μία χτυπήθηκαν από μπράβους της νύχτας και απώλεσαν το υπηρεσιακό τους. Την άλλη, ένας με πολιτικά βρέθηκε μέσα σε πανεπιστημιακό χώρο με το όπλο παρατεταμένο να απειλεί να το χρησιμοποιήσει σε φοιτητές.  Προχθές άλλος το χρησιμοποίησε, απέναντι σε πολίτη.  Του πυροβόλησε το αυτοκίνητο  επειδή διαπληκτίστηκαν στο δρόμο. Είναι αυτή πολιτική για την ασφάλεια ; Έχετε μετατρέψει τη χώρα σε Φαρ Ουέστ” πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

“Νομίζετε ότι με τη βία και τον αυταρχισμό μπορείτε να λύσετε όλα τα προβλήματα;”

Και για να ολοκληρώσετε το σκηνικό της γενικευμένης σύγκρουσης, οργανώσατε προχθές απόβαση των ΜΑΤ, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Και γινόμαστε μάρτυρες πρωτοφανών σκηνών βίας και πολεμικών συγκρούσεων. Ανεξέλεγκτης και επικίνδυνης βίας.

Είστε με τα καλά σας ; Τι ακριβώς κάνετε; Ποιος έχει την ευθύνη για αυτή την εικόνα του εμφύλιου διχασμού; Ποιος έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να σπάνε τα αυτοκίνητα των πολιτών που διαμαρτύρονται ; Ποιος έδωσε εντολή να τους φωνάζουν Τουρκόσπορους ;  Θα αναλάβετε εσείς την ευθύνη για αυτή την αθλιότητα ; Νομίζετε ότι με την βία και τον αυταρχισμό μπορείτε να λύσετε προβλήματα ;

Η μήπως νομίζετε ότι στην εποχή του διαδικτύου και της ταχύτητας της επικοινωνίας εσείς θα κρύψετε αυτές τις εικόνες της ντροπής ; Με αποφάσεις της ντροπής, όπως αυτή που έλαβε η με απευθείας υπαγόμενη στο Μαξίμου διοίκηση της ΕΡΤ, που απαγόρευσε στους δημοσιογράφους των περιφερειακών ραδιοσταθμών να ανεβάζουν τοπικές ειδήσεις αν αυτές πρώτα δεν ελεγχθούν από τα κεντρικά στην Αθήνα.

Τι είναι αυτά τα πράγματα ; Ούτε η ΥΕΝΕΔ δεν έβγαζε τέτοιες αποφάσεις. Και τι νομίζετε ότι θα καταφέρετε έτσι ; Θα κρύψετε την αλήθεια ; Δεν κρύβεται η αλήθεια. Όσο και αν θέλετε να ελέγξετε την ενημέρωση. Τα βάζετε τώρα με τον περιφερειάρχη. Μα μέχρι προχθές εσείς δε πανηγυρίζατε για την εκλογή του ; Εσείς δε λέγατε ότι βάφτηκε ο χάρτης μπλέ ; Δε λέγατε ότι κερδίσατε 12 στις 13 περιφέρειες, όλες με την εξαίρεση της Κρήτης ; Ο κος Μητσοτάκης δεν τα έλεγε αυτά ; Τώρα τι μας λέτε ;

Θα αναλάβει κανείς την ευθύνη για αυτές τις άθλιες εικόνες; Που είναι οι υπουργοί της κυβέρνησης ; Γιατί τους κρύβετε ; Τα έκανε μπάχαλο ο Αυγενάκης στο ποδόσφαιρό, τον κρύβατε τον Αυγενάκη από τη Βουλή. Τον κρατάγατε όμως υπουργό. Τα έκανε μπάχαλο ο ένας μετά τον άλλο οι υπουργοί σας συντονιστές στο προσφυγικό, τους αλλάζατε σαν τα πουκάμισα, τους κρατάγατε όμως υπουργούς.

Που είναι τώρα ο κος Μηταράκης και ο κος Κουμουτσάκος. Φλέγεται η Λέσβος και η Χίος. Που είναι ; Που κρύβονται ;

Που είναι ο κος Χρυσοχοίδης να μας μιλήσει για τη τάξη και την ασφάλεια και για το υψηλό φρόνημα των αστυνομικών ; Που όταν έφυγε ο ΣΥΡΙΖΑ τους έλεγε τώρα δε θα ντρέπεστε και θα έχετε το κεφάλι ψηλά ; Που είναι να απολογηθεί για αυτή την άθλια εικόνα του ξυλοδαρμού αστυνομικών από πολίτες μέσα στα δωμάτιά τους ;

Θα αναλάβει κανείς σας την ευθύνη για αυτές τις εικόνες ; Θα έχει κανείς την ευθιξία να υποβάλει την παραίτησή του ; Ο κος Χρυσοχοίδης που έχει οδηγήσει τη χώρα σε αυτή τη γενικευμένη εικόνα ανασφάλειας θα έχει την ευθιξία να υποβάλει τη παραίτησή του ή όχι ;

Γιατί αν όχι, τότε έρχεστε στα λόγια μας. Ότι τη βασική ευθύνη για αυτό το μπάχαλο δεν την έχουν οι υπουργοί αλλά την έχει ένας και μόνον ένας. Ο πρωθυπουργός ο κος Μητσοτάκης.

Που με την αλαζονεία και την ανικανότητά του να διαχειριστεί το προσφυγικό έχει διχάσει τον Ελληνικό λαό. Με την αλαζονεία, την ανικανότητά και την ανευθυνότητα. Πώς να κρυφτεί άλλωστε αυτό. Την ώρα που έπρεπε να πρυτανεύει εθνική ομοψυχία απέναντι στην Τουρκική προκλητικότητα εσείς μετατρέπετε τα νησιά μας σε πεδία εμφύλιας σύρραξης.

Χθες έγινε ρεκόρ παραβιάσεων και υπερπτήσεων στο Αιγαίο. Δε σημαίνει ότι επειδή δεν το έπαιξαν τα κανάλια δε συνέβη. Συνέβη. Την ώρα λοιπόν που η Τουρκική προκλητικότητα έχει ξεπεράσει τα όρια, εσείς τι κάνετε ; Εσείς οδηγείτε τα νησιά του ΒορειοΑνατολικού Αιγαίου στο χάος.

Αυτό δεν είναι απλά ανικανότητα. Δεν είναι απλά ανοησία. Είναι ανευθυνότητα. Εθνική ανευθυνότητα. Μετά από απίστευτες παλινωδίες στο προσφυγικό που ακριβώς καταλήξατε ; Να θυσιάσετε τα νησιά και να τα βυθίσετε στο χάος, μη τυχόν και μεταφέρετε το πρόβλημα στην υπόλοιπη επικράτεια ; Είναι λογική αυτή ;

Να θυσιάσετε έναν μόνο από τους 12 δικούς σας περιφερειάρχες, για να μη σας γκρινιάζουν οι υπόλοιποι 11 ; Και νομοθετήσατε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Δεν είχατε καν το θάρρος να αναλάβετε την πολιτική ευθύνη της επίταξης ιδιοκτησίας στην Βουλή. Δεν θέλατε να το συζητήσουμε. Φοβηθήκατε και πάλι τις διαρροές στην κοινοβουλευτική σας ομάδα από την τάση των ακροδεξιών.

Εθνικός διάλογος. Ευρωπαϊκός διάλογος. Και θα βάλουμε πλάτη. 

Η ευθύνη λοιπόν ανήκει εξολοκλήρου στον Πρωθυπουργό, τον κ. Μητσοτάκη. Και οφείλει να έρθει στη Βουλή και να την αναλάβει. Σας καλώ λοιπόν, Για ακόμη μια φορά. Να πάρετε πίσω την ΠΝΠ της επίταξης. Να απομακρύνετε άμεσα τα ΜΑΤ από τα νησιά. Να ανακαλέσετε το σχεδιασμό δημιουργίας φυλακών για πρόσφυγες στα νησιά, δίπλα στις ήδη υπεράριθμες δομές. Και τη ρατσιστική αθλιότητα, που ξεστόμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ότι δήθεν το κάνετε για να προστατεύεστε τους κατοίκους από τον κορονοιό.

Είναι η απόλυτη ντροπή της Ευρώπης αυτή η δήλωση. Να σταματήσετε λοιπόν τους σχεδιασμούς καταστολής εις βάρος των κατοίκων των νησιών, άμεσα. Και  επειδή δεν είμαστε ίδιοι, επειδή εμάς δε μας ενδιαφέρει προκειμένου να καταστραφείτε εσείς, να διακινδυνεύσουμε να καταστραφεί η χώρα ολόκληρη, σας ξαναλέμε :

Πάρτε πίσω την ΠΝΠ και τον αυταρχισμό και ελάτε να συμβάλουμε όλοι μαζί στην κατάρτιση ενός αναγκαίου εθνικού σχεδίου για την αντιμετώπιση του προσφυγικής κρίσης. Εθνικός διάλογος. Ευρωπαϊκός διάλογος. Και θα βάλουμε πλάτη. Αλλά σταματήστε να θέτετε σε διακινδύνευση τη κοινωνική και εθνική συνοχή. Τώρα. Άμεσα. Πριν θρηνήσουμε θύματα.

Έρχομαι τώρα στο νομοσχέδιο της δικής σας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, όπως την ονομάζετε. Τι ακριβώς κάνετε και εδώ ; Τόσο καιρό μας λέγατε ότι θα φέρετε αυξήσεις στις συντάξεις. Το πίστεψαν και οι συνταξιούχοι που παρακολουθούσαν από τις τηλεοράσεις. Που είναι οι αυξήσεις στις συντάξεις ; Εσείς έχετε προβλέψει συνολική συνταξιοδοτική δαπάνη μικρότερη κατά 200 εκ  το τρέχον έτος.

Πως γίνεται να δίνετε αυξήσεις δίνοντας λιγότερα ; Θα μας τρελάνετε ; Και πόσο πιστεύετε ότι αυτό μπορεί να μείνει κρυφό ; Ο συνταξιούχος νομίζετε ότι μπορεί να παραπλανηθεί με εικονικούς δείκτες και πίνακες τηλεοπτικών εκπομπών;  Εσείς νομοθετείτε μνημόνια μετά το τέλος των μνημονίων. Αυτό κάνετε. Η πολιτική σας είναι ο σκληρός πυρήνας του νεοφιλελευθερισμού. Η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και το χτύπημα κατά των συλλογικών συμβάσεων είναι στρατηγικό σας σχέδιο.

Η υποβάθμιση του ΣΕΠΕ και η ενθάρρυνση της παραβατικότητας στην αγορά εργασία, αποτελεί τη βασική σας δέσμευσή στα εργοδοτικά συμφέροντα. Οι αναιτιολόγητες και ομαδικές απολύσεις βρίσκονται στον ιδεολογικό σας πυρήνα. Η υπαναχώρηση σας ακόμα και από την προεκλογική υπόσχεση για μία, έστω ανεπαρκή αύξηση του κατώτατου μισθού, καταδεικνύει το σχέδιό σας να στηρίξετε μόνο τους ισχυρούς και όχι τον κόσμο της εργασίας.

Και με το σημερινό νομοσχέδιο διαψεύδετε τις ελπίδες των συνταξιούχων και των εργαζομένων. Πέρυσι ψηφίσατε το νομοσχέδιο που φέραμε εμείς στη Βουλή για την επαναφορά της 13ης σύνταξης, ως μόνιμο μέτρο. Και για να είμαστε ακριβείς, ήταν μια ολόκληρη σύνταξη για τους χαμηλοσυνταξιούχους, και όσο ανέβαινε η κλίμακα ήταν αναλογική, σύμφωνα με τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας.

Κι αυτό για να ξέρουμε τι λέμε σε σχέση με τις αντοχές της οικονομίας, που είχε αναπτύξει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η ελληνική οικονομία άντεξε και την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου και την επιστροφή της μόνιμης 13ης σύνταξης.

Επιδιώξατε τότε να στρέψετε εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όσους δεν έλαβαν  ολόκληρη τη σύνταξη αυτή. «Ψευτιά, προεκλογικό φιλοδώρημα.» την αποκαλέσατε.
Την ψηφίσατε βέβαια. Και παράλληλα εξαγγείλατε τότε την διατήρησή της για να μην δυσαρεστήσετε τους χαμηλοσυνταξιούχους. Οι συνταξιούχοι και οι οικογένειές τους σε κάποιο βαθμό πίστεψαν στις προθέσεις σας. Ή, τουλάχιστον, πίστεψαν ότι θα εισπράττουν την 13η σύνταξη ανεξαρτήτως με το ποιο κόμμα θα βρίσκεται στην κυβέρνηση.

Και σήμερα τη καταργείτε σα να μη συμβαίνει τίποτα. Δεν υπήρξε ποτέ, μας λέτε. Και δεν καταργείτε μόνο τη 13η σύνταξη. Τους παίρνετε τους χαμηλοσυνταξιούχους και από όπου αλλού βρίσκετε. Γιατί με αυτό το νομοσχέδιο, όσο πιο χαμηλή θα είναι η σύνταξη, τόσο πιο μεγάλο ψαλίδι πέφτει.

Στην αναλογιστική μελέτη που κατέθεσε ο κ. Βρούτσης, προβλέπεται ότι η μέση ετήσια σύνταξη, μετά την ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου, θα είναι μειωμένη σε σχέση με το ισχύον σύστημα. Και θα είναι μειωμένη για τα επόμενα είκοσι χρόνια. Θα είναι μειωμένη για κάθε χρόνο μέχρι το 2040. Κι αυτό προκύπτει από τα δικά σας στοιχεία.

Keywords
τσιπρας, νησια, πεδια, χωρα, αλέξης τσίπρας, βουλη, ΑΣΕΠ, ματ, ΕΡΤ, ειδήσεις, αθηνα, υενεδ, κρητη, κος, υπουργοι, πουκάμισα, συριζα, αιγαιο, σημαίνει, επιταξη, σεπε, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, σταση εργασιας, μετρο, απολυσεις στο δημοσιο, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, αλέξης τσίπρας, βγαινουν, το θεμα, αυτοκινητα, βημα, εθνικη, εικονες, εργασια, θαρρος, θεμα, οικονομια, σεπε, το βημα, υενεδ, χιος, ωρα, αγορα, αυξηση, απλα, ασφαλιστικο, βρισκεται, γινεται, δηλωση, διοικηση, δωματια, εγινε, εκπαιδευση, εμμονες, ενημερωση, ενθαρρυνση, εννοια, εποχη, επρεπε, ετος, ευθυνη, εφυγε, εικοσι, εικονα, κυβερνηση, κλιμακα, κομμα, κος, λεσβος, λογια, μαξιμου, ματ, μητσοτακης, μπλε, μπορειτε, ντροπη, ομαδα, παντα, ορια, ποδοσφαιρο, πινακες, προβληματα, ρεκορ, συγκεκριμενα, συζητηση, συζητησουμε, συνταξη, σχεδιο, ταση, φορα, χαος, χρυσοχοιδης, ανηκει, ασφαλεια, μεινει, μελετη, μια φορα, πουκάμισα, σημαίνει, τηλεορασεις, βεβαιως
Τυχαία Θέματα