Τσακαλώτος από Ν.Υόρκη: «Greece is back» – Συναρπαστικοί καιροί για επενδύσεις στην Ελλάδα – Σχεδιάζουμε την έξοδο στις αγορές

Με κεντρικό σύνθημα «Greece is back» ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος από τη Νέα Υόρκη, όπου μίλησε στο 20ό Ετήσιο Φόρουμ «Invest in Greece» του Capital Link, επιδίωξε να στείλει ένα αισιόδοξο μήνυμα στους επενδυτές και τους δανειστές.

Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε χαρακτηριστικά :

«Χωρίς να θέλω να μειώσω το πρόβλημα, υπάρχει μεγάλη πρόοδος στα κόκκινα δάνεια (NPLs). Είπε επίσης οτι μεταρρυθμίσεις

χωρίς κοινωνική ενσωμάτωση οδηγούν στην άνοδο του εθνικισμού, αλλά και η κοινωνική ενσωμάτωση χωρίς μεταρρυθμίσεις είναι εξίσου επικίνδυνη».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πακέτο θετικών μέτρων αλλά και στη μη περικοπη των συντάξεων, ενώ επεσήμανε πως η φορολογία στις επιχειρήσεις θα μειώνεται κατά 1% κάθε χρόνο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει πλέον αλλάξει σελίδα.
Τον Αύγουστο του 2018, η χώρα ολοκλήρωσε επιτυχώς το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας, έχοντας εφαρμόσει ευρύ φάσμα μεταρρυθμίσεων, έχοντας εξασφαλίσει μια ρύθμιση που καθιστά το χρέος βιώσιμο και έχοντας δημιουργήσει ένα σημαντικό αποθεματικό ταμειακών διαθεσίμων.
Σημείωσε ότι ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους θα παρουσιάσει στο άμεσο μέλλον έναν οδικό χάρτη που θα περιλαμβάνει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του 2019 και τα σχέδιά του για την πρόσβαση στις αγορές.
Η ελληνική κυβέρνηση, ανέφερε τέλος, επεξεργάζεται πολιτικές που θα διευκολύνουν την αειφόρο και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη, προωθώντας ένα δίκαιο και αποτελεσματικό κοινωνικό μοντέλο.

Συναντήσεις με ξένους θεσμικούς

Επίσης ο Υπουργός κ. Ε. Τσακαλώτος έλαβε μέρος σε ξεχωριστή συνάντηση που διοργανώθηκε σε συνεργασία με τις επενδυτικές τράπεζες που υποστηρίζουν το Συνέδριο για τον Υπουργό Οικονομικών της Κυβέρνησης με Θεσμικούς Επενδυτές που εκπροσωπούν μεγάλα ξένα funds με επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα.

Αλ. Τσίπρας: Ασφαλής και εκλυστικός επενδυτικός προορισμός η Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα