Τράπεζες και επιχειρήσεις στον πόλεμο κατά του κορωνοϊού – Η λίστα με τις δωρεές

Τον τομέα της Υγείας στηρίζουν όλο και περισσότερες επιχειρήσεις μέσα από δράσεις και ενέργειες που σκοπό έχουν να ενισχύουν τον ευαίσθητο και καίριο για όλους αυτόν τομέα.

Οι τράπεζες άνοιξαν τα χρηματοκιβώτια και προσέφεραν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από την πρώτη στίγμη ενώ παράλληλα εκπόνησαν σχέδια για να βοηθήσουν ιδιώτες και επιχειρήσεις αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Οι μεγάλες επιχειρήσεις ανταποκρινόμενες στην ανάγκη για στήριξη των νοσοκομείων ρίχτηκαν στη μάχη βρίσκοντας υγειονομικό

υλικό από όλο τον κόσμο προσφέροντας το στο ΕΣΥ, ενω δημιουργούν και νέες μονάδες ΜΕΘ.

Κάθε ημέρα νέες επιχειρήσεις,  όμιλοι και ιδρύματα προστίθενται στην λίστα αυτών που με δωρεές τους στηρίζουν την προσπάθεια για την μη εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα και βοηθούν στη δύσκολη αυτή στιγμή ευαίσθητους τομείς όπως η Υγεία, αλλά και τους ανθρώπους που δοκιμάζονται σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Alpha Bank

Προσφέρει στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ιατρικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, μεταξύ των οποίων monitors παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών ασθενών, ψηφιακό ακτινολογικό, ψηφιακούς καρδιογράφους, βιντεολαρυγγοσκόπια, βρογχοσκόπια, κλίνες ΜΕΘ καθώς και υγειονομικό εξοπλισμό που είναι αναγκαίος για την προστασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Είχε προηγηθεί επικοινωνία της Alpha Bank με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων «Η Σωτηρία», «ΑΧΕΠΑ» και Λάρισας, προκειμένου να εξειδικευθούν οι ανάγκες και να καλυφθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από την Τράπεζα.

O διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης, με μήνυμά του προς το Προσωπικό του Ομίλου, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η Alpha Bank βρίσκεται δίπλα στους Πελάτες της και στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της την επιστροφή της οικονομίας στην κανονικότητα.

Αναφορικά με τις προτεραιότητες της Τράπεζας στο νέο αυτό περιβάλλον, ο κ. Ψάλτης ανέφερε πως «η κρίση αυτή βρίσκει την Alpha Bank σε πολύ ισχυρή θέση καθώς διαθέτουμε εύρωστη κεφαλαιακή βάση και ενισχυμένη ρευστότητα. Όλα όσα μαζί πετύχαμε πέρυσι, βελτίωσαν την ανθεκτικότητά μας και μας δίνουν ευελιξία σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον».

«Ο ρόλος μας είναι ξεκάθαρος: πρέπει να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να στηρίξουμε τους πελάτες μας, αυτό το δύσκολο διάστημα. Προχωράμε σε ρυθμίσεις των δανείων χιλιάδων επιχειρήσεων και προτείνουμε σημαντικές ελαφρύνσεις στους ιδιώτες και τους αυτοαπασχολούμενους, που έχουν χτυπηθεί από την κρίση. Παραμένουμε κοντά τους, εξυπηρετούμε τις συναλλαγές τους, τους υποστηρίζουμε στο σχεδιασμό της επόμενης ημέρας.

Τράπεζα Πειραιώς

Eχει ανακοινώσει την προσφορά υγειονομικού υλικού που θα επιλέγεται σύμφωνα με τις υποδείξεις του Υπουργείου Υγείας, με στόχο να ενισχυθεί άμεσα και αποτελεσματικά εν μέσω των αυξανόμενων αναγκών που δημιουργούνται για την αντιμετώπιση της πανδημίας το σύστημα υγείας.

H Τράπεζα Πειραιώς θα προσφέρει στο Υπουργείο Υγείας ποσό ίσο με το συνολικό ποσό που θα αποταμιεύουν οι πελάτες της κάθε εβδομάδα μέσω της υπηρεσίας Pay & Save.

Κάθε συναλλαγή που κάνουν οι κάτοχοι της υπηρεσίας Pay & Save με χρεωστική κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς, στρογγυλοποιείται προς τα πάνω και το ποσό της στρογγυλοποίησης μεταφέρεται αυτόματα από τον λογαριασμό των συναλλαγών τους στον αποταμιευτικό τους λογαριασμό.

Ως εκ τούτου, όσο μεγαλύτερο είναι το πόσο της αποταμίευσης, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η οικονομική συνεισφορά της Τράπεζας Πειραιώς στο Υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση του ιού COVID-19.

Eurobank

Εχει ανακοινώσει ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και την Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγεία προχωρά στην αγορά υλικών άμεσης προτεραιότητας όπως, Μόνιτορ ζωτικών λειτουργιών ΜΕΘ, Ειδικές κλίνες ΜΕΘ,Αντλίες έγχυσης ορού / φαρμάκων,Ειδικές πιστοποιημένες στολές και μάσκες FPP2 ιατρών και νοσηλευτών. Ο νοσοκομειακός εξοπλισμός και το υγειονομικό υλικό προσφέρεται για την άμεση ενίσχυση των νοσοκομείων και την προστασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και των αυξημένων αναγκών των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Σειρά μέτρων για τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις εφαρμόζει η Eurobank, συνδράμοντας με όλες της τις δυνάμεις στη μάχη αντιμετώπισης του Covid-19, που πλήττει πολλούς κλάδους της οικονομίας  και χιλιάδες εργαζομένους. Παράλληλα, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η τράπεζα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους πελάτες της, ενημερώνοντας για τους βέλτιστους τρόπους εξυπηρέτησης με ασφαλή και λειτουργικό τρόπο, μέσω χρήσης των ψηφιακών μέσων.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει προχωρήσει ήδη στις αναγκαίες διευκολύνσεις και συγκεκριμένα:

-Αναστέλλει, κατόπιν αιτήματος του πελάτη, για τις επιχειρήσεις των κλάδων που συμπεριλαμβάνονται στις ανακοινώσεις του Υπουργείου Οικονομικών, την καταβολή των χρεολυσίων για επιχειρηματικά δάνεια, για τουλάχιστον έξι (6) μήνες, υπό την προϋπόθεση ότι πρόκειται για δάνεια ενήμερα κατά την 31η Δεκεμβρίου 2019. Με την αναστολή των δόσεων επιμηκύνεται για αντίστοιχο χρονικό διάστημα η διάρκεια του δανείου.

-Επιπλέον, η Τράπεζα βρίσκεται σε ετοιμότητα ώστε να στηρίξει αποτελεσματικά με επιπλέον ρευστότητα κάθε επιχείρηση που πλήττεται άμεσα ή έμμεσα από την κρίση του Covid-19. Στο πλαίσιο αυτό θα συμμετέχει ενεργά και στο πρόγραμμα εγγυήσεων, με βάση τους όρους που θα διαμορφωθούν από το Υπουργείο Ανάπτυξης, για την παροχή κεφαλαίου κίνησης με ευνοϊκούς όρους.

Εθνική Τράπεζα

Mετά από συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, έχει ανακοινώσει την δωρεά 11 σύγχρονων αναπνευστήρων για τον άμεσο εξοπλισμό και την ενίσχυση των αυξανόμενων αναγκών των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Οι αναπνευστήρες είναι κατάλληλοι για μηχανικό αερισμό αυξημένων απαιτήσεων σε ενήλικες, παιδιά και νεογνά.

Σε μία ώρα σκληρής δοκιμασίας για όλους, η Εθνική Τράπεζα στέκεται δίπλα σε αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Στηρίζουμε τη μάχη κατά του κορωνοϊού για τη δημόσια υγεία, την ελληνική κοινωνία, την εθνική προσπάθεια, αναφέρει η τράπεζα.

Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

Στο πλαίσιο της συλλογικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού και την προστασία της δημόσιας υγείας, συμβάλει στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων – Χατζηκώστα, του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας, του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας και του Γενικού Νοσοκομείου – ΚΥ Φιλιατών, προσφέροντας είδη ατομικής προστασίας όπως γάντια, μάσκες και ιατρικές στολές, αλλά και ιατρικό εξοπλισμό όπως οθόνες παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών των ασθενών.

Εθνική Ασφαλιστική:

100.000 χειρουργικές μάσκες και 10 monitors και σε συνεργασία με την Affidea όσοι επιβεβαιωμένα νόσησαν και θεραπεύτηκαν από τον ιό SARS-CoV-2, επωφελούνται για 6 μήνες με απαλλαγή του πλαφόν ή της όποιας άλλης συμμετοχής τους σε διαγνωστικές εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν σε οποιοδήποτε διαγνωστικό κέντρο του Ομίλου Affidea.

“Η Εταιρία, που σε κάθε δύσκολη στιγμή, έχει αποδείξει έμπρακτα την υποστήριξή της στο κοινωνικό σύνολο, σήμερα, προχωρά σε προμήθεια 100.000 χειρουργικών μασκών και 10 monitors παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών μονάδων ΜΕΘ, τα οποία θα διατεθούν στο Υπουργείο Υγείας για να χρησιμοποιηθούν στην προσπάθεια καταπολέμησης του COVID-19. Στην τρέχουσα συγκυρία, η προσπάθεια πρέπει να είναι μία και κοινή! Να μεγιστοποιήσουμε το έργο της πολιτείας και της επιστημονικής κοινότητας υπακούοντας σε συστάσεις και οδηγίες. Να βγούμε από τον κυκεώνα της επιδημίας με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες. Να βρεθούμε σύντομα σε ένα περιβάλλον κοντά στην κανονικότητα που γνωρίζουμε” αναφέρει η ανακοίνωση της Εθνικής Ασφαλιστικής που καταλήγει με το εξής μήνυμα: “Μένουμε ΣΠΙΤΙ και μένουμε ασφαλείς”.

 ΟΠΑΠ

Η Διοικητική Ομάδα ΟΠΑΠ: (από αριστερά) Αντιπρόεδρος ΟΠΑΠ κ. Σπύρος Φωκάς, Εκτελεστικός Πρόεδρος ΟΠΑΠ κ. Καμίλ Ζίγκλερ, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ κ. Ντάμιαν Κόουπ, Επικεφαλής Εταιρικών Υποθέσεων ΟΠΑΠ κ. Οδυσσέας Χριστοφόρου, Chief Customer Officer ΟΠΑΠ κ. Πετρ Ματεγιόφσκι

Με στόχο να συμβάλει περαιτέρω στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας και να ενισχύσει το έργο των νοσοκομειακών μονάδων της χώρας, ο ΟΠΑΠ στηρίζει άμεσα τους αρμόδιους φορείς, με τη δωρεά 500.000 μασκών χειρουργείου και εξοπλισμού πρώτης ανάγκης, για χρήση από τους ιατρούς και τους νοσηλευτές των δημόσιων νοσοκομείων. Η δωρεά του ΟΠΑΠ κατευθύνθηκε στο μηχανισμό στήριξης που έχει δημιουργήσει το Υπουργείο Υγείας και αφορά τρία νοσοκομεία.

Στο πλαίσιο αυτό, 350.000 μάσκες παραδίδονται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ, το οποίο αποτελεί ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για την αντιμετώπιση κρουσμάτων COVID-19. Ακόμη, 90.000 μάσκες θα παραδοθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και 60.000 μάσκες θα παραδοθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού». Καλύπτοντας συγκεκριμένες ανάγκες του νοσοκομείου «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», παραδίδονται επίσης σε αυτό αιμοδυναμικά μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών σημείων και μόνιτορ ζωτικών παραμέτρων, που είναι κατάλληλα για χρήση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, χειρουργεία και θαλάμους νοσηλείας, μεταξύ άλλων.

Η δωρεά αυτή αποτελεί μία ακόμη δράση στήριξης της δημόσιας υγείας από τον ΟΠΑΠ. Σημειώνεται ότι η εταιρεία συνεχίζει να υλοποιεί το έργο της ολικής ανακαίνισης των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας. Έχοντας επενδύσει περισσότερα από 14 εκατομμύρια ευρώ, ο ΟΠΑΠ έχει ήδη ολοκληρώσει το 80% της ανακαίνισης των νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού». Συνολικά, έχουν παραδοθεί 25 έργα ανακαίνισης, που αναβαθμίζουν τις υποδομές των δύο νοσοκομείων. Σε αυτές περιλαμβάνεται υπερσύγχρονη μονάδα λοιμωδών νοσημάτων, που επιτρέπει την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορωνοϊού.

Επίσης, με την αρωγή του ΟΠΑΠ, το Χαμόγελο του Παιδιού ανακατεύθυνε τις κινητές μονάδες που αξιοποιούνται για το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», θέτοντας τις στην διάθεση του συστήματος υγείας, για την κάλυψη έκτακτων αναγκών. Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ και η doctoranytime, μέλος του προγράμματος επιχειρηματικότητας ΟΠΑΠ Forward, καλούν όσους έχουν ανάγκη να συμβουλευτούν γιατρό αυτή την περίοδο, να χρησιμοποιήσουν τη διαδικτυακή υπηρεσία «συνομιλία με γιατρό οnline». Η υπηρεσία αυτή αποτελεί μια πλατφόρμα επικοινωνίας και ενημέρωσης, που αξιοποιεί το δίκτυο πιστοποιημένων γιατρών-συνεργατών της doctoranytime. Μέχρι σήμερα, η πλατφόρμα έχει χρησιμοποιηθεί από 50.000 επισκέπτες, οι οποίοι ενημερώθηκαν σχετικά με τον COVID-19.

Σημειώνεται, ότι για τον νέο κύκλο του προγράμματος ΟΠΑΠ Forward, το οποίο στηρίζει τις αναπτυξιακές προσπάθειες δυναμικών επιχειρήσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και προστιθέμενης αξίας για  την οικονομία, προτεραιότητα θα δοθεί στη συμμετοχή εταιρειών που στηρίζουν ενεργά τις προσπάθειες της πολιτείας και του δημόσιου συστήματος υγείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Αυτή την περίοδο διεξάγεται διαδικασία αξιολόγησης των εταιρειών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

MYTILINEOS

Την αγορά 65 ειδικών αναπνευστήρων για χρήση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ανακοίνωσε η Μυτιληναίος.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «η χώρα μας, αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης μάχονται αυτή τη στιγμή με έναν αόρατο εχθρό. Σύντομα θα βγούμε νικητές, ωστόσο ο στόχος είναι αυτό να γίνει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες σε ανθρώπινο επίπεδο.

Η MYTILINEOS διαχρονικά συνεισφέρει με όλες της τις δυνάμεις, κάθε φορά που οι ανάγκες της πατρίδας μας το επιβάλλουν. Ωστόσο, οι πρωτόγνωρες αυτές καταστάσεις απαιτούν σωστή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, ώστε η βοήθεια να είναι στοχευμένη και ουσιαστική.

Για το λόγο αυτό, η εταιρεία μας από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε με το Υπουργείο Υγείας και σε απόλυτη συνάρτηση με τις πραγματικές ανάγκες των νοσοκομείων, προχώρησε στην αγορά 65 ειδικών αναπνευστήρων, για χρήση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που αντιμετωπίζουν εξαιρετικά δύσκολα περιστατικά.

Δεν μένουμε ωστόσο εκεί. Παραμένουμε σε ανοικτή γραμμή με τους υπεύθυνους φορείς και δηλώνουμε ότι θα σταθούμε αρωγοί σε όλες τις προσπάθειες αναχαίτισης της έκτακτης αυτής κατάστασης».

ΟΜΙΛΟΣ ΟΤΕ

Στη δωρεά 2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ελληνικών νοσοκομείων με αναπνευστήρες, κλίνες κατάλληλες για ΜΕΘ και άλλο ιατρικό εξοπλισμό, βάσει των αναγκών που καθορίζονται από το υπουργείο Υγείας, προχώρησε ο Όμιλος ΟΤΕ.

Ειδικότερα, προχώρησε στην παράδοση 24 αναπνευστήρων, αξίας 275.760 ευρώ και στην αγορά 110 νοσοκομειακών κλινών και monitors, συνολικής αξίας 1.540.000 ευρώ, για την ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των ελληνικών νοσοκομείων. Την αξιοποίηση του εξοπλισμού θα συντονίσει το υπουργείο Υγείας, ανάλογα με τις ανάγκες των ελληνικών νοσοκομείων σε όλη την επικράτεια.Ο Όμιλος ΟΤΕ θα προχωρήσει στην αγορά και πρόσθετου ιατρικού εξοπλισμού μέχρι το συνολικό ποσό των 2 εκατ. ευρώ, πάντα σε συνεννόηση με το συντονιστικό τμήμα του υπουργείου Υγείας.

COSMOTE: Σε δωρεάν 15 GB για 30 ημέρες σε όλους τους πελάτες κινητής, συμβολαίου, καρτοσυμβολαίου και καρτοκινητής – ιδιώτες και επαγγελματίες προχώρησε η Cosmote.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενεργοποιήσουν το δωρεάν πακέτο, έως και τις 12 Απριλίου, μέσα από τις εφαρμογές My COSMOTE App και WHAT’SUP App. Η ισχύ για τα απεριόριστα data ισχύει για 30 ημέρες από τη στιγμή της ενεργοποίησης.

Επίσης, για τις ημέρες του Πάσχα προσφέρει στους συνδρομητές της δωρεάν απεριόριστες κλήσεις από το σταθερό προς όλα τα σταθερά και κινητά τηλέφωνα εντός Ελλάδας, όλων των παρόχων. Η προσφορά θα ισχύει από την Μ. Δευτέρα 13 Απριλίου (από 00:00), έως και την Δευτέρα του Πάσχα 20 Απριλίου (έως 23:59) και θα αποδίδεται αυτόματα σε όλους τους πελάτες σταθερής.

Επιπλέον, η COSMOTE TV προσφέρει το πρόγραμμα με ντοκιμαντέρ και εκπομπές του COSMOTE HISTORY HD, ελεύθερα για όλους, μέσα από το επίσημο κανάλι της στο YouTube. Επίσης, η cosmoONE προσφέρει δωρεάν για τρεις μήνες την υπηρεσία ηλεκτρονικών διαγωνισμών, sourceONE, στα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, τους δήμους και τις περιφέρειες της Ελλάδας. Με την πρωτοβουλία αυτή, η εταιρεία του Ομίλου ΟΤΕ διευκολύνει Νοσοκομεία και Τοπική Αυτοδιοίκηση να καλύψουν ψηφιακά τις αυξημένες ανάγκες των προμηθειών τους, κατά την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τέλος, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, για όσο διάστημα θα παραμείνει κλειστό για το κοινό, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτείας. Στο site του μουσείου αλλά και στη σελίδα του στο Instagram @otegroupmuseum, το κοινό θα βρει μία σειρά από εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες εμπνευσμένες από την ιστορία των τηλεπικοινωνιών, αλλά και πλούσιο περιεχόμενο (φωτογραφίες, αφηγήσεις, ψηφιακό υλικό) για να μπορούν όλοι να ανακαλύψουν τις τηλεπικοινωνίες και τη συμβολή τους στην ιστορία της χώρας μας.

Κοινωφελές Ίδρυμα Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλου-ΒΙΟΧΑΛΚΟ

Ποσό 650.000 ευρώ θα διαθέσει το Κοινωφελές Ίδρυμα Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος – ΒΙΟΧΑΛΚΟ σε νοσοκομειακό εξοπλισμό και αναλώσιμα, για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της νόσου COVID-19.

Συγκεκριμένα, με σκοπό τη συμβολή στην αντιμετώπιση της μεγάλης κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας από την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος αποφάσισε, να προχωρήσει, σε πρώτη φάση, σε δωρεά ύψους 650.000 ευρώ σε νοσοκομειακό εξοπλισμό και αναλώσιμα – για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας- καλύπτοντας συγκεκριμένες ανάγκες, κατόπιν συνεννόησης με τους αρμόδιους φορείς.

Με αυτόν τον τρόπο, το Ίδρυμα εκφράζει  την επιθυμία του να σταθεί στο πλευρό των δοκιμαζομένων (ανθρώπων), ασθενών, ιατρών, νοσηλευτών και του εν γένει προσωπικού των νοσοκομείων της πατρίδας μας, στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Το ποσό της δωρεάς συγκεντρώθηκε από τη συνδρομή των θυγατρικών εταιριών της ΒΙΟΧΑΛΚΟ και συγκεκριμένα από τις εταιρίες ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΑΕ με το ποσό των 400.000 ευρώ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΑΕ με το ποσό των 160.000 ευρώ και ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ με το ποσό των 90.000 ευρώ.

– Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ): επιτείνει τις προσπάθειές του για την αντιμετώπιση της κρίσης, δημιουργώντας τη Διεθνή Πρωτοβουλία Δράσης για την COVID-19, ύψους 100.000.000 δολαρίων. Το Ίδρυμα έχει ήδη προχωρήσει σε δωρεά ύψους 3.000.000 δολαρίων στο τμήμα έρευνας του Rockefeller University, ένα από τα πιο αναγνωρισμένα κέντρα ερευνών στον κόσμο, το οποίο έχει ξεκινήσει μια ελπιδοφόρα προσπάθεια για την ανακάλυψη εμβολίων και την εξέλιξη των θεραπειών για την COVID-19.

Ο κλάδος των αερομεταφορών στηρίζει τον τομέα της Υγείας

Στη μάχη της COVID-19 συμβάλλει και ο κλάδος των αερομεταφορών στηρίζοντας τον τομέα Υγείας, παρόλο που είναι ένας από τους κλάδους που «καθηλώθηκε» από την πανδημία.

Ενισχύουν το δημόσιο σύστημα υγείας με κάθε τρόπο, όπως μεταφορά ιατροφαρμακευτικού υλικού αλλά και με δωρεές νοσοκομειακών κλινών και αναλώσιμων, όπως μάσκες.

– ΑEGEAN & EΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

 Η AEGEAN και η Ελληνικά Πετρέλαια συνεργάζονται για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κρίσης του COVID-19 προσφέροντας άμεσα πτήσεις για τη μεταφορά ιατροφαρμακευτικού υλικού από τις χώρες παραγωγής. Ειδικότερα, η AEGEAN θα προσφέρει τα αεροπλάνα, πληρώματα και τα υπόλοιπα μεταβλητά έξοδα των πτήσεων, ενώ τα Ελληνικά Πετρέλαια μέσω της ΕΚΟ θα καλύψουν όλο το κόστος των καυσίμων για τις πτήσεις αυτές.

Η AEGEAN και η Ελληνικά Πετρέλαια αρχικά προσφέρουν έως 10 πτήσεις προς την Άπω Ανατολή/Κίνα ή όπου αλλού μπορεί να παράγονται το ιατροφαρμακευτικό υλικό, ή άλλα αναγκαία υλικά και εξοπλισμός και είναι εφικτό να πετάξουν τα αεροπλάνα της AEGEAN. Η AEGEAN μετέτρεψε δύο AIRBUS A320/321 από τον στόλο της, για να μεταφέρει όσο το δυνατόν περισσότερες ποσότητες φαρμάκων, εξοπλισμού ή άλλου ιατρικού υλικού πρώτης ανάγκης.

Με αυτό τον τρόπο, ο συνολικός διαθέσιμος όγκος είναι κατά 3 φορές μεγαλύτερος για το Α320, δηλαδή στα 120 κυβικά μετρά και στα 170 κυβικά μέτρα για το Α321.

Από την πλευρά τους, τα Ελληνικά Πετρέλαια και η ΕΚΟ θα συνεχίσουν να διατηρούν ανοικτές τις εγκαταστάσεις σε όλα τα ελληνικά αεροδρόμια, προκειμένου να εξυπηρετήσουν και τυχόν έκτακτους ανεφοδιασμούς που μπορεί να χρειαστούν την περίοδο αυτή.

Ο Όμιλος ΕΛΠΕ προχωρά στον εξοπλισμό ενός εξειδικευμένου εργαστηρίου στην Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική του ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ», για την μελέτη και διαχείριση των επιπτώσεων του κορωνοϊού στο αναπνευστικό σύστημα, ενώ εξετάζονται ανάλογες δράσεις  για την κάλυψη επειγουσών αναγκών και στη Βόρεια Ελλάδα. Σημειώνεται δε, ότι και στις τρεις  περιπτώσεις, ο εξοπλισμός που χορηγείται και είναι απολύτως αναγκαίος για τη αντιμετώπιση της κρίσης, θα παραμείνει στα νοσοκομεία, καθώς θα μπορεί να αξιοποιηθεί και για άλλου είδους ελέγχους μετά το πέρας της κρίσης.

Σε δηλώσεις του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Ανδρέας Σιάμισιης, επεσήμανε τα εξής:
«Η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι πρωτοφανής και ο βαθμός επιτυχίας εξαρτάται άμεσα από την κινητοποίηση όλων μας, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Σαν ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, η κοινωνική προσφορά ήταν, ανέκαθεν, μέρος της προτεραιοτήτων μας και είναι αυτονόητο ότι δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από αυτή την προσπάθεια. Είμαι σε θέση να ανακοινώσω ότι, το Δ.Σ. της Εταιρείας ενέκρινε βοήθεια ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ που θα αξιοποιηθεί, σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, υπό μορφή παροχής ιατροτεχνολογικού υλικού, αναλώσιμου ιατρικού εξοπλισμού και υπηρεσιών, καθώς και υποστήριξης σε ευπαθείς ομάδες που δοκιμάζονται αυτήν την περίοδο.  Στόχος μας είναι, όχι απλά να συνεισφέρουμε οικονομικά, αλλά να διαθέσουμε και τους απαιτούμενους ανθρώπινους πόρους για να υλοποιηθεί γρήγορα και αποτελεσματικά το πρόγραμμα αυτό. Ήδη, έχουμε προχωρήσει σε παραγγελία από το εξωτερικό υπερσύγχρονου μηχανήματος που θα διπλασιάσει την ημερήσια δυνατότητα τεστ κορωνοϊού στα νοσοκομεία αναφοράς, ΑΤΤΙΚΟΝ και ΑΧΕΠΑ. Σημαντικό κριτήριο είναι και η δυνατότητα αξιοποίησης του εξοπλισμού αυτού και μετά την πανδημία, για παρεμφερείς ιατρικούς σκοπούς, ώστε το Εθνικό Σύστημα Υγείας να βγει ενδυναμωμένο από την κρίση αυτή. Στεκόμαστε στο πλευρό των γιατρών και των νοσηλευτών της πατρίδας μας και, εκ μέρους όλων στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, εκφράζω δημοσίως ευγνωμοσύνη για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν αυτές τις δύσκολες ώρες. Παράλληλα, θα ήθελα να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ και προς όλους τους εργαζόμενους  του Ομίλου ΕΛΠΕ, που, από την πρώτη στιγμή συμμετέχουν άμεσα στις προσπάθειες μας να θωρακίσουμε και να διασφαλίσουμε τον συνεχή και απρόσκοπτο εφοδιασμό με καύσιμα κίνησης και θέρμανσης, σε όλη τη χώρα».

Οι δύο προτεραιότητες για την Aegean το τελευταίο διάστημα, εν μέσω κορωνοϊού, εστιάζουν καταρχάς στο θέμα της αυξημένης υγιεινής και ασφάλειας για εργαζομένους και ταξιδιώτες και δεύτερον στο κομμάτι του σταδιακού περιορισμού του προγράμματος. Η Aegean προχωρά καθημερινά σε προσαρμογές στο δίκτυο δρομολογίων και στο πτητικό έργο, οι οποίες κρίνονται απαραίτητες είτε για εμπορικούς λόγους ή λόγω περιορισμών που έχουν επιβληθεί από τις αρχές.

Επίσης σε χρηματοοικονομικό επίπεδο και για την περαιτέρω ενίσχυση της ρευστότητας, πραγματοποιούνται συνεχείς επαφές με προμηθευτές αλλά και τις εγχώριες τράπεζες για επιπλέον πιστωτικές γραμμές αν χρειαστεί. «Ο όμιλος έχει τους πόρους να ξεπεράσει τη δύσκολη συγκυρία, κατά την οποία σε όλο τον κόσμο και στην Ευρώπη ο κλάδος των αερομεταφορών υφίσταται τους μεγαλύτερους κραδασμούς κι αναμένονται πρωτοβουλίες στήριξης τόσο από τις ίδιες τις κυβερνήσεις όσο και από την Ε.Ε.», ανέφερε ο κ. Βασιλάκης

– ΕΚΟ: Η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης με μειωμένη τιμή κατά 5%, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ελληνικής τράπεζας. Επιπλέον, με τη χρήση πιστωτικής κάρτας που έχει εκδοθεί από ελληνική τράπεζα, η εξόφληση της αγοράς πετρελαίου θέρμανσης μπορεί να γίνει και σε έως 12 άτοκες δόσεις. Η ενέργεια ισχύει μέχρι 30 Απριλίου, περισσότερες πληροφορίες στο 18198.

 AEGEAN OIL

Στηρίζει την χορηγία καυσίμων συνολικής αξίας 300.000 ευρώ.

Τα καύσιμα θα διατεθούν μέσω του δικτύου των πρατηρίων της AEGEAΝ, σύμφωνα με τις οδηγίες-προτεραιότητες του υπουργείου Υγείας, για την κάλυψη των αναγκών κίνησης των οχημάτων που χρησιμοποιούνται στην μάχη για την καταπολέμηση της πανδημίας.

 TIMES NAVIGATION, ιδιοκτησίας Γιάννη Καραγεώργη

Στη δωρεά αναπνευστήρων και ιατρικού εξοπλισμού προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, προχωρά η ναυτιλιακή εταιρεία Times Navigation, ιδιοκτησίας Γιάννη Καραγεώργη.

Συγκεκριμένα, προβαίνει σε δωρεά προς τα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείου Βόλου

1. 10 σύγχρονων αναπνευστήρων για εξοπλισμό Μονάδων Εντατικής Θεραπείας
2. 12.000 μασκών προσώπου τύπου NK95
3. 3.000 στολών προστασίας
4. Ποσότητα φαρμάκου AVIGAN ιαπωνικής προέλευσης
5. 1 (ένα) Ιατρικό μόνιτορ General Meditech, G3.

ΕΥΔΑΠ

Συναισθανόμενη τον κοινωνικό της ρόλο και τη συμβολή της στην προστασία της Δημόσιας Υγείας, έχει αναστείλει τις διακοπές υδροδότησης, λόγω καθυστέρησης πληρωμών λογαριασμών, για το σύνολο των πελατών και για όσο διάστημα οι πολίτες καλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους λόγω κορονοϊού.

Επίσης, το ΔΣ της εταιρείας ενέκρινε δωρεά ύψους 2,5 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού. Με το ποσό των 2 εκατ. ευρώ θα καλύψει ανάγκες που σχετίζονται με την αγορά ιατρικού και νοσοκομειακού εξοπλισμού και αναλώσιμων, καθώς και την ενίσχυση μονάδων εντατικής θεραπείας, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς. Η εταιρεία, θα παράσχει στα νοσοκομεία αναφοράς δωρεάν νερό, ύψους 500.000 ευρώ για όλη την περίοδο της κρίσης του κορονοϊού.

 Α.Ισμαήλος

 Προχώρησε στην υλοποίηση του συνεργατικού σχηματισμού «Time to Act» σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή Ορεστιάδας και τον Δημάρχο Βασίλη Μαυρίδη, που σκοπό έχει να συνδράμει στην προστασία των κατοίκων του Βορείου Έβρου από την νόσο Covid-19 (κορονοϊός), βοηθώντας τους να παραμείνουν ασφαλείς στο σπίτι. Το «Time to Act» λειτουργεί στα πρότυπα του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και η δράση του είναι εθελοντική, ενώ υλοποιείται στα 25 χωριά που αποτελούν την Δημοτική Ενότητα Τριγώνου και την Δημοτική Ενότητα Κυπρίνου στον Βόρειο Έβρο.

– ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ & FRAPORT GREECE: 500.000 χειρουργικές μάσκες για την ενίσχυση του τομέα Υγείας με αναγκαίο ιατρικό υλικό για την αντιμετώπιση του κορονοϊού δωρίζουν ο Όμιλος Κοπελούζος και η Fraport Greece. H δωρεά καλύπτεται ισόποσα από τους δύο Οργανισμούς.

Sky Express: Δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια για τους 34 προορισμούς στην Ελλάδα, από την έναρξη της άρσης των περιοριστικών μέτρων, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης και σεβασμού προς τους Ιατρούς και Νοσηλευτές των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας της χώρας, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, προσφέρει η αεροπορική εταιρεία Sky Express. «Αυτές τις μέρες που, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των γιατρών και των επιστημόνων, μένουμε σπίτι μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα,κάποιοι άνθρωποι εργάζονται ανελλιπώς και με αυτοθυσία στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων όλης της χώρας. Είναι μεγάλη μας χαρά και το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε απέναντι σε εκείνους που μάχονται για να σώσουν ανθρώπινες ζωές. #menoumespiti… μέχρι να »πετάξουμε» όλοι μαζί, ξανά!» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

– Goldair: Στη δωρεά οκτώ νοσοκομειακών κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) υψηλών προδιαγραφών προς το Υπουργείο Υγείας προχώρησε η εταιρεία Goldair ενισχύοντας το ΕΣΥ στη μάχη που δίνει κατά του ιού SARS-Cov-2.

Επιπλέον, η Goldair προχώρησε στη δωρεά τριών σύγχρονων και πλήρως εξοπλισμένων αυτοκινήτων τύπου SUV προς την Ελληνική Αστυνομία με σκοπό την ενίσχυση των Σωμάτων Ασφαλείας, τα οποία είναι επιφορτισμένα τόσο με την τήρηση των περιοριστικών μέτρων για την καταπολέμηση της COVID-19, όσο και με την φύλαξη και την επιτήρηση των εθνικών και ευρωπαϊκών μας συνόρων στον Έβρο και στο Ανατολικό Αιγαίο

Οι προσφορές των εταιρειών τηλεπικοινωνιών

Επιπλέον χρόνος ομιλίας, data και πρόσβαση σε συνδρομητικό περιεχόμενο, είναι οι παροχές που προσφέρουν στους συνδρομητές τους οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών ανταποκρινόμενες στην πρωτοβουλία #DigitalSolidarityGR για τη διευκόλυνση της επικοινωνίας, της εξ από στάσεως εργασίας, της τηλεκπαίδευσης και της ψυχαγωγίας από το σπίτι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Vodafone προσφέρει στους ιδιώτες πελάτες της δωρεάν 400 λεπτά ομιλίας στο σταθερό για κλήσεις προς κινητά Ελλάδας και διεθνή σταθερά 47 χωρών καθώς και 50% έκπτωση σε όλα τα πακέτα δεδομένων στους πελάτες συμβολαίου κινητής για 3 μήνες. Η ίδια προσφορά ισχύει και στις επιχειρήσεις σε όλα τα προγράμματα ADSL και VDSL. Επίσης, παρέχει 3 μήνες δωρεάν δοκιμαστική χρήση του πακέτου Vodafone Smart Working, (αφορά νέες συνδέσεις Office Every where που περιλαμβάνει: Vodafone Mobile Broad band 5GB, Office 365 Premium με τη σουίτα εργαλείων του Office και το MicrosoftTeams και το Vodafone Secure Device Management).

Ακόμη, οι συνδρομητές του βασικού πακέτου VodafoneTV έχουν δωρεάν πρόσβαση στο σύνολο του παιδικού περιεχομένου της υπηρεσίας για τους επόμενους τρεις μήνες. Σε συνεργασία με την πλατφόρμα εκπαίδευσης brainy.gr έχει δημιουργήσει αποκλειστικές προσφορές για τους συνδρομητές της Vodafone, για να ενισχύσει τους μαθητές Δημοτικού (Ε’ & ΣΤ’) και Γυμνασίου όταν θα επιστρέψουν στα σχολεία. Επίσης, προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στην πλατφόρμα ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων Generation Νext (generationnext.vodafone.gr) του Ιδρύματος Vodafone, για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, η οποία εμπλουτίζεται με νέο περιεχόμενο και νέες online δραστηριότητες και μαθήματα ώστε να συμβάλει στην εκπαίδευση και τη δημιουργική απασχόληση των εφήβων που μένουν σπίτι.

– Wind: Προσφέρει δωρεάν data 15 GB σε όλους τους ιδιώτες και επαγγελματίες συνδρομητές συμβολαίου, καρτοσύνδεσης και καρτοκινητής. Το δωρεάν πακέτο 15GB, ήταν διαθέσιμο για ενεργοποίηση από την Παρασκευή 20/3 έως και τις 31/3 με ισχύ 30 ημερών, μέσα από τις εφαρμογές myWINDApp (ή από το site wind.gr), myQApp, myF2GApp.

Ακόμη προσφέρει 1500′ προς Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ και 1500 MB σε όλους τους συνδρομητές Wind που βρίσκονται στην Ιταλία και στην Ισπανία. Αυτός ο δωρεάν χρόνος ομιλίας και τα δεδομένα είναι αυτόματα διαθέσιμα από την Κυριακή 22 Μαρτίου και για 30 ημέρες. Επιπλέον, η WIND θέλοντας να στηρίξει τα αποκλεισμένα λόγω κορονοϊού χωριά της Ξάνθης και της Καστοριάς προσφέρει από τις 30 Μαρτίου και για 30 ημέρες 1500′ και 1.5 GB σε όλους τους συνδρομητές κινητής (συμβολαίου και καρτοκινητής) που βρίσκονται στο χωριό Έχινος του δήμου Μύκης στην Ξάνθη και στα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά στον δήμο Βοΐου.

Παρέχει , επίσης, την υπηρεσία WIND One Pro Voice conferencing μέσω της οποίας με έναν τηλεφωνικό αριθμό κι έναν κωδικό μπορεί εύκολα και γρήγορα να πραγματοποιηθεί φωνητική διάσκεψη με έως και 30 συμμετέχοντες.      Οι συνδρομητές έχουν ακόμη δωρεάν πρόσβαση από το κινητό τους στην πύλη συναλλαγών gov.gr του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.  Τέλος, η Wind σε συνεργασία με την εταιρεία οχημάτων ταξί της Θεσσαλονίκης TaxiWay και την εταιρεία «Κόσμος» στην Αθήνα αναλαμβάνουν για όλες τις ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ, μονογονεϊκές οικογένειες κ.α.) να μεταφέρουν τα είδη πρώτης ανάγκης από οποιοδήποτε κατάστημα τροφίμων ή φαρμακείο των αντίστοιχων πόλεων διευκολύνοντας έτσι την παραμονή τους στο σπίτι. Για τη Θεσσαλονίκη οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καλούν καθημερινά μεταξύ 7.00 – 10.00 στο τηλεφωνικό κέντρο της TaxiWay (2310866866/18300) δηλώνοντας τον κωδικό 900 και τη διεύθυνση της οικίας τους. Για την Αθήνα (Δήμοι Αθηναίων, Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης, Νίκαιας, Κορυδαλλού, Αιγάλεω και Περιστερίου) μπορούν να καλούν καθημερινά μεταξύ 7.00πμ – 11.00πμ στο τηλεφωνικό κέντρο της «Κόσμος» (2105201300/18300) δηλώνοντας τον κωδικό 180 και τη διεύθυνση της οικίας τους.

– Forthnet: Προσφέρει απεριόριστες κλήσεις προς κινητά σε όλες τις οικογένειες που είναι συνδρομητές της για ένα μήνα (η προσφορά ξεκίνησε 19 Μαρτίου). Επιπλέον δίνει τη δυνατότητα, και σε όσους ιδιώτες συνδρομητές δεν είχαν πρόσβαση στο κινηματογραφικό περιεχόμενο της, να βλέπουν δωρεάν για ένα μήνα τα κανάλια Novacinema, μαζί με τις υπηρεσίες NovaOnDemand και NovaGo.

Προσφορές από επιχειρήσεις του χώρου της ενέργειας

Νέες εκπτώσεις και προσφορές από επιχειρήσεις του χώρου της ενέργειας και της βιομηχανίας τέθηκαν σε εφαρμογή τις τελευταίες ημέρες, στο πλαίσιο της προσπάθειας για αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού. Οι επιχειρήσεις εφαρμόζουν μειώσεις τιμών ενώ προχωρούν παράλληλα σε δωρεές για την κάλυψη των αναγκών του συστήματος υγείας. Αναλυτικά οι επιχειρηματικές πρωτοβουλίες για την πανδημία περιλαμβάνουν τα εξής:

– ΔΕΗ: Τη Δευτέρα 6 Απριλίου παραλήφθηκε υγειονομικό υλικό από την Κίνα, μέρος της δωρεάς της ΔΕΗ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, συνολικού ύψους 5 εκ. ευρώ. Πρόκειται για 507.600 μάσκες τύπου FPP2 και 12,022 προστατευτικές στολές τύπου Tyvec που μεταφέρθηκαν στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με ειδικά ναυλωμένη πτήση.

KEN: έθεσε σε ισχύ τα παρακάτω μέτρα:

5Euro επιπλέον έκπτωση σε όσους πελάτες, παλιούς και νέους, αποφασίσουν να λαμβάνουν τον λογαριασμό τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά (e-bill).   On-line πληρωμή ΧΩΡΙΣ τραπεζική προμήθεια – αποκλειστικά από το Site ΚΕΝ

Αναστολή των διακοπών ηλεκτροδότησης για τρεις μήνες και δυνατότητα ευέλικτων διακανονισμών έως και 8 μήνες σε ευάλωτες/ευπαθείς ομάδες (πελάτες που έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με εισοδηματικά κριτήρια, άτομα άνω των 70 ετών με εισοδηματικά κριτήρια)

– H Volterra εφαρμόζει τα εξής:

1. Εφάπαξ έκπτωση 10 ευρώ σε όλους τους οικιακούς πελάτες ηλεκτρικού ρεύματος, που θα πραγματοποιήσουν ενεργοποίηση της υπηρεσίας Volterra MOY (εφαρμογή On-Line παρακολούθησης και εξόφλησης λογαριασμών) και E-Bill (ηλεκτρονικού λογαριασμού).

2. Επιστροφή του 100% του ποσού της εγγύησης όλων των οικιακών πελατών ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου που θα πραγματοποιήσουν ενεργοποίηση πάγιας εντολής εξόφλησης μέσω τραπέζης.

3. Ευνοϊκό πλαίσιο μεταχείρισης σε επιχειρήσεις που ανήκουν σε κωδικούς ΚΑΔ (Κωδικούς ‘Ασκησης Δραστηριότητας), που έχουν πληγεί.

4. Παροχή ευέλικτων διακανονισμών εξόφλησης, για όλους τους πελάτες ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου της κατηγορίας Κ.Ο.Τ.

5. Αναστολή των διακοπών ηλεκτροδότησης για τρεις μήνες για όλους τους πελάτες ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου της κατηγορίας Κ.Ο.Τ.

Επιπλέον ο μέτοχος της εταιρείας -κατασκευαστικός όμιλος AVAX- προχώρησε σε δωρεά 10 αναπνευστήρων ενηλίκων, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του Εθνικού Συστήματος.

– Volton: Έκπτωση 5% σε όλους τους οικιακούς κι επαγγελματικούς πελάτες για διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα (η έκπτωση αφορά πελάτες χαμηλής τάσης, αρχικά για το μήνα Απρίλιο και θα αποδοθεί στον επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό κάθε πελάτη).

5ευρώ επιπλέον έκπτωση σε όσους πελάτες, παλιούς και νέους, αποφασίσουν να λαμβάνουν τον λογαριασμό τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά (e-bill).

Αναστολή των διακοπών ηλεκτροδότησης για τρεις μήνες και δυνατότητα ευέλικτων διακανονισμών έως και 8 μήνες σε ευάλωτες/ευπαθείς ομάδες (πελάτες που έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με εισοδηματικά κριτήρια, άτομα άνω των 70 ετών με εισοδηματικά κριτήρια).

Επιπλέον η εταιρεία προχωρά στη δωρεά 10 υπερσύγχρονων κλινών Μ.Ε.Θ. (Μονάδες Εντατικής Θεραπείας) προς το Υπουργείο Υγείας.

– WATT+VOLT: Παρέχει έκπτωση 15% στο ρεύμα για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (Κ.Ο.Τ.) και ευάλωτους καταναλωτές. Για τα υπόλοιπα νοικοκυριά παρέχεται 10% έκπτωση για τις πρώτες 1000kWh σε τετραμηνία εκκαθαριστική περίοδο, όση δηλαδή και η μέση κατανάλωση του ελληνικού νοικοκυριού και 10% έκπτωση στο φυσικό αέριο. Οι εκπτώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα αφορούν στις χρεώσεις ενέργειας, ενώ στο φυσικό αέριο τις χρεώσεις κατανάλωσης και τίθενται σε ισχύ για διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα.  Επίσης, προχώρησε στη στήριξη των πωλητών του περιοδικού δρόμου «Σχεδία», με τηλεοπτική καμπάνια ευαισθητοποίησης του κοινού για τις δύσκολες ώρες που βιώνει η συγκεκριμένη κατηγορία συνανθρώπων μας (άστεγοι) καθώς και με μαζικές αγορές «Συνδρομών Αλληλεγγύης»

– Ελληνικός Χρυσός: Συνέστησε έκτακτο ταμείο αρωγής για την υποστήριξη του υγειονομικού έργου που εκπονεί ο δήμος Αριστοτέλη και την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα. Στο ταμείο εντάχθηκαν οι εξής δράσεις:

* Δωρεά μιας ψηφιακής φορητής ακτινολογικής μονάδας αξίας 55.000 ευρώ στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, που θα καλύψει τις άμεσες ανάγκες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

* Δωρεά 6 φορητών παρακλίνιων αναπνευστήρων αξίας 51.300 στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής.

* Αγορά και διάθεση στο Υπουργείο Υγείας 1.000 ευρώ προστατευτικών ασπίδων προσώπου για τα νοσοκομεία ΓΝΧ Πολυγύρου και ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για προηγμένο εξοπλισμό που κατασκευάζεται με τη μέθοδο της τρισδιάστατης εκτύπωσης (3D printing).

Δωρεά 20.000 ευρώ προς τον ειδικό λογαριασμό που έχει ενεργοποιήσει το Υπουργείο Υγείας για την έκτακτη επιχορήγηση του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ).

Δωρεά 10.000 ευρώ προς το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής, προκειμένου να διατεθούν για τη στήριξη των δομών υγείας στην Θεσσαλονίκη, με έμφαση στα νοσοκομεία Ιπποκράτειο και Παπανικολάου.

* Δωρεά 10.000 ευρώ στην μη κερδοσκοπική εταιρεία Συμμαχία για την Ελλάδα, που έχει αναλάβει πρωτοβουλία να συγκεντρώσει πόρους για την ενίσχυση του εξοπλισμού του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

* Δωρεά 1.000 ολόσωμων προστατευτικών φορμών στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής.

* Δωρεά μέσων ατομικής προστασίας στην Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής.

Για το Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής, όπου λειτουργούν τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, οι δράσεις είναι:

* Δωρεά 10.000 ευρώ για τις απολυμάνσεις όλων των σχολείων του Δήμου και άλλων δημοτικών και δημόσιων κτηρίων, όπως ΚΕΠ, Πυροσβεστική και γυμναστήρια.

* Δωρεά ύψους 10.000 ευρώ στην Δημοτική Κοινωνική Επιχείρηση του Δήμου Αριστοτέλη «Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ», που υλοποιεί την διανομή μέσων ατομικής προστασίας σε ευπαθείς ομάδες του Δήμου και λειτουργεί τα προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι». Μέρος του ποσού αυτού θα διατεθεί, επιπλέον, για τον εφοδιασμό των συνεργείων καθαριότητας του Δήμου Αριστοτέλη με εξοπλισμό ατομική

Keywords
τραπεζες, alpha bank, εθνικη τραπεζα, σωληνουργεια κορινθου, πετρελαιο θερμανσης, sky express, αεροπορικά εισιτήρια, office 365, ελευθέριος βενιζέλος, ελλαδα, alpha, αθηνα, αχεπα, θεσσαλονικη, προσφορες, pay, eurobank, σπιτι, οπαπ, αττικον, δραση, εταιρεία, forward, συμμετοχή, οτε, cosmote, ισχύ, data, πασχα, history, youtube, site, instagram, ελληνικα, aegean, εκο, airbus, ελπε, τεστ, υφίσταται, πετρελαιο, navigation, times, time, κορονοϊός, sky, express, εισιτήρια, suv, adsl, vdsl, vodafone, smart, working, office, mobile, σχολεια, online, wind, καστορια, ξανθη, pro, voice, gov, ταξι, αμεα, φαρμακεια, novacinema, εκπτωσεις, δεη, βενιζελος, ηλεκτρικος, τίθενται, ιπποκράτειο, κεπ, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, καθαρα δευτερα, κλειστα σχολεια, αλλαγη ωρας, δωρο πασχα, διακοπες ρευματος, δεη διακοπες ρευματος, διακοπες δεη, διακοπη ρευματος, www.youtube.com, eurobank alpha, alpha eurobank, τραπεζα της ανατολης, εκτακτη εισφορα, εισφορα αλληλεγγυης, forthnet, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, η ημέρα της γης, 600 δις, τραπεζα πειραιως, Ημέρα του παιδιού, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, δεη πληρωμη, εκκαθαριστικο, κοινωνια, αυτοδιοικηση, instagram, ιπποκράτειο, χωρες, αμεα, αστυνομια, αχεπα, δανεια, δωρεαν, εθνικη, ημερησια, θεμα, ισπανια, ιταλια, κεπ, κινα, κινητα, κινητα τηλεφωνα, ντοκιμαντερ, ογκος, οθονες, οικονομια, πειραιως, πλαισιο, προγραμμα, πτησεις, πυροσβεστικη, πυλη, τεστ, το χαμογελο του παιδιου, υγεια, φυσικο αεριο, χαμογελο του παιδιου, ωρα, aegean, alpha, eurobank, express, office, smart, times, vdsl, youtube, αγορα, αεροπορικα, αεροπορικά εισιτήρια, αεροδρομιο, αιγαλεω, αντλιες, απλα, αρωγη, βοηθεια, βορεια, βρισκεται, γαντια, γινει, δευτερα, διαστημα, διευθυνση, δυνατοτητα, δημος, δημοσιο, δηλωσεις, δοθει, δικτυο, ευαγγελισμος, ευκολα, ευρω, εισιτήρια, εκο, εκπαιδευση, ελληνικη αστυνομια, ελπε, εβδομαδα, εμμεσα, ενεργεια, ενεργα, εργα, εξετασεις, εξελιξη, εξι, εξοδα, επικοινωνια, επιθυμια, εταιρεία, εταιρια, ετων, ευρωπη, εφαπαξ, εφαρμογες, εχινος, ζιγκλερ, ιδια, υπηρεσια, υπηρεσιες, ισχυει, υφίσταται, υγειονομικο, ιδρυμα, κινητο, κοπελουζος, λογο, μηνες, μορφη, νεες επιχειρησεις, νερο, νιαρχος, νοσοκομεια, νοσοκομειο παιδων, εξοφληση, ομαδα, παντα, οδυσσεας, ομιλος, οκτω, οχηματων, παιδια, περιβαλλον, προγραμματα, πτηση, ρευμα, ρυθμισεις, ρολο, συγκεκριμενα, συντομα, σειρα, συμμετοχή, σουιτα, σπιτι, σχεδια, σωληνουργεια κορινθου, τιμη, τίθενται, τμημα, τοπικη αυτοδιοικηση, υπουργειο υγειας, τρια, υλοποιηση, ισχύ, φαρμακειο, φυσικο, φωκας, φωνητικη, φορα, χαμογελο, χρηματοκιβωτια, χρονος, χαρα, ψαλτης, ψηφιακο, ωρες, adsl, αγορες, airbus, avax, bill, mobile, sky, κυβικα, data, εφαρμογη, ειδη, εξοπλισμος, εκπομπες, ελληνικα, εμφαση, εθνικο, forward, gov.gr, gov, history, χωρα, ιατρικο, ιατρικα, ηλεκτρονικα, υπουργειο, κλειστο, κομματι, κυριακη, μελετη, navigation, νοσοκομειο, novacinema, office 365, ομαδες, πακετο, pay, πληροφοριες, pro, site, sky express, σπυρος, suv, online, τραπεζα, υγειας, υλικα, υλικο, working, ξεκινησε, voice
Τυχαία Θέματα