Τράπεζα της Αγγλίας: Σε διαθεσιμότητα αξιωματούχος για συμμετοχή στη χειραγώγηση της αγοράς συναλλάγματος

13:41 5/3/2014 - Πηγή: BankWars

Η Τράπεζα της Αγγλίας θέτει σε διαθεσιμότητα αξιωματούχο της στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για τις καταγγελίες χειραγώγησης της αγοράς συναλλάγματος.

«Η Τράπεζα επαναλαμβάνει σήμερα την καθοδήγηση προς το προσωπικό αναφορικά με την διαχείριση των αρχείων και σημαντικών πληροφοριών» αναφέρει στην σχετική ανακοίνωσή της η ΒοΕ, όπου όμως, επισημαίνει ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν

αποδεικτικά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν την εμπλοκή προσωπικού της κεντρικής τράπεζας στη χειραγώγηση.

Οι Financial Times είχαν αποκαλύψει το Φεβρουάριο ότι στους κόλπους της ΒοΕ για το εάν στελέχη της γνώριζαν και διευκόλυναν παραβατική συμπεριφορά trader που τώρα αντιμετωπίζουν κατηγορίες χειραγώγησης στην αγορά συναλλάγματος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Τράπεζα της Αγγλίας ενημερώθηκε από ομάδα trader ότι υπήρχε ανταλλαγή πληροφορίων για συνολικές παραγγελίες συναλλάγματος πριν τον καθορισμό των τιμών fix που χρησιμοποιούνται ως σημεία αναφοράς για την αγορά συναλλάγματος της οποίας ο ημερήσιος τζίρος ανέρχεται στα 5 τρισ. δολ.

Original article: Τράπεζα της Αγγλίας: Σε διαθεσιμότητα αξιωματούχος για συμμετοχή στη χειραγώγηση της αγοράς συναλλάγματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα