ΤΡΑΜΠ: Θα βάλω δασμούς 25% και στα αυτοκίνητα! “Άδικη η εμπορική σχέση της ΕΕ με τις ΗΠΑ”

01:10 7/3/2018 - Πηγή: BankWars

Πυρά κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι «δεν συμπεριφέρθηκε σωστά στις ΗΠΑ», σε ό,τι αφορά τις μεταξύ τους εμπορικές σχέσεις, εκτόξευσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος απείλησε πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση,θα επιβάλλει δασμούς 25% και στα αυτοκίνητα!

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο την Τρίτη με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγόρησε την Ε.Ε. πως έκανε πρακτικά αδύνατες τις εμπορικές συναλλαγές.

«Το έκαναν σχεδόν πρακτικά αδύνατο να έχουμε
εμπορικές συναλλαγές με εκείνους και εντούτοις εκείνοι στέλνουν τα αυτοκίνητά τους και όλα τα υπόλοιπα στις ΗΠΑ» επεσήμανε.

Όπως πρόσθεσε, «η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μας συμπεριφέρθηκε σωστά. Πρόκειται για μια εμπορική κατάσταση πολύ, πολύ άδικη». «Μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, αλλά εάν συνεχίσουν να το κάνουν αυτό, τότε εμείς θα επιβάλουμε δασμούς ύψους 25% στα αυτοκίνητά τους. Και πιστέψτε με δεν θα το κάνουν για πολύ ακόμη»

Στο μεταξύ, την παραίτησή του υπέβαλε ο ανώτερος οικονομικός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, Γκάρι Κόν, με φόντο τα σχέδια του Αμερικανού προέδρου για επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα