Τουρκία: Η Κάσος δεν είναι…ακριβώς ελληνική!

Η Άγκυρα εξέδωσε την ΝΟΤΑΜ Α5446/16 με την οποία ισχυρίζεται ότι μία εκ των τριών περιοχών που δεσμεύει η Ελλάδα για την διεξαγωγή ασκήσεων με την ΝΟΤΑΜ Α2646/46 και συγκεκριμένα η περιοχή Νότια της Κάσου αποτελεί, αποστρατικοποιημένη περιοχή και δεν θα πρέπει να περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό και τη διεξαγωγή ασκήσεων από τις Ελληνικές Ε.Δ.

Στη ΝΟΤΑΜ η Κάσος βαφτίζεται … Coban…

Η τουρκική ΝΟΤΑΜ έρχεται μετά από άρθρο του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσουγλου, ο οποίος ανέφερε

πως τα Ιμια αποτελούν τουρκικό έδαφος.

Το μπαράζ προκλήσεων και αμφισβητήσεων από την Αγκυρα ξεκίνησε από τον Ταγίπ Ερντογάν, που αμφισβήτησε τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Σταύρος Λυγερός: Μπαίνουμε σε ένα επικίνδυνο δίμηνο…

Όσοι νομίζουν πως η Ευρώπη θα βοηθήσει την Ελλάδα – σε περίπτωση ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία – κάνουν λάθος υπογράμμισε ο Σταύρος Λυγερός στην εκπομπή “Επί του πιεστηρίου” (Κόντρα Chanel). Όπως είπε “η Ευρώπη είναι βυθισμένη στην κρίση της. Και…
από την άλλη στις ΗΠΑ έχουμε μία μετάβαση εξουσίας από έναν πρόεδρο όπως είναι ο Ομπάμα σε έναν άλλο όπως είναι ο Τραμπ που δεν ξέρουμε πώς μπορεί να διαχειριστεί αυτού του είδους τις κρίσεις”.

Κατά τον γνωστό πολιτικό αναλυτή “μπαίνουμε σε ένα επικίνδυνο δίμηνο. Ο Ερντογάν μετά την νίκη του στο εσωτερικό μέτωπο έχει γίνει πιο επικίνδυνος και πιο τυχοδιώκτης από ό,τι ήταν πριν”.

Keywords
Τυχαία Θέματα