ΤΟΥΡΚΙΑ: Χημικός ευνουχισμός για παιδεραστές και ποινικό αδίκημα η μοιχεία…

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι οι αρχές εξετάζουν τη χρήση του χημικού ευνουχισμού για τους δράστες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.
«Τα δικαστήρια θα αποφασίσουν για την εφαρμογή και τη διάρκεια του χημικού ευνουχισμού για να καταστείλουν ή να μειώσουν τη σεξουαλική επιθυμία. Θα εξετάσουμε αυτό το μέτρο εντός των επόμενων ημερών», δήλωσε ο υπουργός Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ.
Οι δηλώσεις έρχονται εν μέσω αγανάκτησης που επικρατεί στη χώρα έπειτα από την σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε ένα αγόρι 4,5 ετών από έναν 20χρονο σε ένα γάμο στην επαρχία Άδανα την περασμένη

εβδομάδα.

ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ Η ΜΟΙΧΕΙΑ;

Η Τουρκία θα πρέπει να εξετάσει και πάλι την πιθανότητα να ποινικοποιήσει τη μοιχεία, δήλωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επανερχόμενος σε ένα ζήτημα που είχε εξοργίσει πολλούς Τούρκους, υποστηρικτές του λαϊκού κράτους, αλλά προκάλεσε και την ανησυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης όταν τέθηκε για πρώτη φορά, το 2004.

“Πιστεύω ότι θα ήταν πολύ, πολύ επίκαιρο να συζητήσουμε ξανά το θέμα της μοιχείας, καθώς η κοινωνία μας βρίσκεται σε διαφορετική θέση σε ό,τι αφορά τις ηθικές αξίες” είπε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους

Η Τουρκία αποποινικοποίησε τη μοιχεία για τις γυναίκες στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Για τους άνδρες ήταν νόμιμη επί πολλά χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα