Τι θα αποφασίσει για τον Άκη το Συμβούλιο Εφετών; Ο εισαγγελέας ζητά “σκαμνί” στο Τριμελές Κακουργημάτων

Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου και άλλων 19 κατηγορουμένων, ζητά με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών ο Εισαγγελέας Εφετών Π. Καραγιάννης.

Μόνο ένας από τους 21 κατηγορούμενους δεν παραπέμπεται. Είναι ο Ευτύχιος Ατσοπάρδης, εκπρόσωπο της εξωχώριας εταιρίας Bluebell. Γι αυτόν δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις.

Ο εισαγγελέας κρίνει ότι πρέπει

να δικαστούν για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα μαζί με τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο και οι:

Σύζυγος του Βίκυ Σταμάτη, κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, πρώην σύζυγός του Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Νίκος Ζήγρας εξάδελφος του πρώην υπουργού και επί σειρά ετών «δεξί του χέρι», Γιάννης Σμπώκος πρώην γγ Εξοπλισμών στενός συνεργάτης του Τσοχατζόπουλου, Αστέριος Οικονομίδης επιχειρηματίας στο χώρο των κατασκευών, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου λογίστρια, Γιώργος Σαχπατζίδης, Ταλίτα Τσεκούρα δικηγόρος, Αικατερίνη Σταμάτη, Παναγιώτης Σταμάτης, Οράτιος Μελάς εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρείας Morelia, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Torcaso Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Nobilis Νίκος Γεωργουλάκης, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της Torcaso Παντελής Ζαχαριάδης, ο δικηγόρος Σπυρίδων Χατζηνικολάου, ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ Νίκος Καρατζάς και οι Γιώργος Κωνσταντάτος και Φώτης Αρβανίτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα