ΤΑΝΕΟ: Χρηματοδότηση 700 εκατ. για συμμετοχή σε επενδυτικά σχήματα

10:57 7/1/2019 - Πηγή: BankWars

Χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Ταμείου Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ), προβλέπει απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη για συμμετοχή σε επενδυτικά σχήματα με στόχο την ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Το ύψος του ποσού βάσει της απόφασης φτάνει τα 700.000.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, το ΤΑΝΕΟ επιχορηγείται για συμμετοχή:

σε
νεοϊδρυθέντα σχήματα παροχής επιχειρηματικού κεφαλαίου που θα επενδύουν σε ελληνικές επιχειρήσεις έρευνας και της ανάπτυξης στον τομέα της τεχνολογίας της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης (50.000.000 ευρώ)

σε επενδυτικά σχήματα με στόχο την ανάπτυξη επιχειρήσεων παραγωγής και προώθησης επώνυμων προϊόντων “Made in Greece” (50.000.000 ευρώ)

σε επενδυτικά σχήματα με στόχο τη στήριξη επιχειρήσεων που χρήζουν αναδιάρθρωσης/αναδιοργάνωσης και δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και τη μεταποίηση – Επάνοδος (150.000.000 ευρώ)

σε νεοϊδρυθέντα σχήματα παροχής επιχειρηματικού κεφαλαίου που θα επενδύουν μέσω μετατρέψιμων ομολογιών και ομολόγων με δικαίωμα απόληψης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις – Debt Fund (450.000.000 ευρώ).

Υπενθυμίζεται ότι το Νοέμβριο ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα συνεπένδυσης ΤΑΝΕΟ και Mubadala για τη χρηματοδότηση ελληνικών επιχειρήσεων. Η πρωτοβουλία συνεπένδυσης των δύο φορέων σε ελληνικές επιχειρήσεις υπογράφτηκε στα τέλη του περασμένου Μαρτίου και για το σκοπό αυτό προβλέπεται χρηματοδότηση του ΤΑΝΕΟ με άλλα 200 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα